Kuljettaja oli 15 -vuotias nuori poika, joka on kuulusteluissa myöntänyt teon. Häntä epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä ajo-oikeudetta ajosta. Pojalla ei ollut kevytmoottoripyörän kuljettamiseen vaadittavaa ajokorttia.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi teki Kiveliönkadulla havainnon pyörätiellä ajaneesta kevytmoottoripyörästä. Kevytmoottoripyörän kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäyttämismerkkiä vaan lähti ajamaan karkuun. Paetessaan pitkin omakotiasuinalueen liikenneväyliä kuljettaja vakavasti vaaransi muiden tiellä liikkujien sekä omaa turvallisuuttaan. Vakavilta vahingoilta välttyäkseen poliisi päätti luopua takaa-ajosta.

Takaa-ajon aikana Tenhon kioskin läheisyydessä oli ollut alle kouluikäinen lapsi, joka oli vaarassa jäädä kevytmoottoripyörän alle. Poliisilla ei ole tiedossa lapsen tai hänen vanhempiensa tietoja.

Poliisi pyytää, mikäli joku vanhempi tietää lapsensa olleen tapahtuma-aikaan n. klo 15.00 - 15.30 Tenhon kioskin läheisyydessä ja kertoneen tapahtumasta, ottamaan yhteyttä Kemin poliisin rikostutkinnan päivystyspuhelimeen puh. 0295 466 154 klo 08.00 - 16.00 välisenä aikana.