BACAn, Bikers Against Child Abusen ainoa tarkoitus on suojella lapsia hyväksikäytöltä. Kerhon jäsenet tekevät yhteistyötä viranomaisten kanssa, ja esimerkiksi USA:ssa FBI tarkastaa, että heidän taustansa on kunnossa. Jäsenet koulutetaan tehtäväänsä, ja vasta vuoden jäsenenäolon jälkeen he saavat ottaa nimikkolapsia.

Käytännössä nimittäin, kun BACAn paikallisosaston jäsenet ajavat hyväksikäytetyn lapsen ja hänen perheensä luo, lapsi otetaan BACA-perheen jäseneksi. Hänelle annetaan kahden jäsenen yhteystiedot, jotka ottavat hänet siipiensä suojaan. Lapsi voi aina ollessaan peloissaan ottaa yhteyttä heihin ja kokea perheensä.

BACAn jäsenten tehtävä on seisoa välissä, jos joku uhkaa heidän suojattejaan tai heidän perheitään. Kieltämättä kun oheista videota katsoo, heillä on siihen hyvät edellytykset ilman väkivaltaa. He nimittäin eivät käytä väkivaltaa, vaan tietoa ja omaa olemassaoloaan aseena.

On kunnioitettavaa, että kerhon jäsenet ovat näin sitoutuneita toimintaan. Kannattaa katsoa video, ja vaikkapa käydä BACAn kotisivulla. Tämä on pelkkää pintaraapaisua siitä, mitä he tekevät. BACA-kerhoja on Euroopassa maista ainakin Saksassa.