Modenassa toimiva Energica Motor Company valmistaa täyssähköisiä kisamoottoripyöriä, jotka kiihtyvät nollasta sataseen kolmessa sekunnissa, ja joiden huippunopeus on 241 kilometriä tunnissa. Se kuulostaa kieltämättä melko teslamaiselta.

Yritys aloitti pyöriensä ensimmäisten mallien myynnin vasta muutama viikko sitten. Tähän mennessä se on saanut myytyä 10 pyörää. Niiden hinta on liikkunut 25 000 euron perus-Ego-mallista 45 000 rajoitetun sarjan Ego 45 -malliin. 

Pyörän akku riittää noin 160 kilometrin toimintasäteeseen, ja se voidaan ladata 80 % täyttöasteeseen puolessa tunnissa.

Vaikka pyörä on täyssähköinen, se ei kuitenkaan ole äänetön. 

– Pyörän ääni tulee moottorin mekaanisista äänistä. Se kuulostaa kuin voimakkaalta vihellykseltä. Monet ihmiset ovat verranneet sitä suihkukoneen ääneen, Energican toimitusjohtaja Livia Cevolini kertoo.

Energica Eco -sähkömoottoripyörä.

Energica Eco -sähkömoottoripyörä.

Tesla nostaa kiinnostusta

Energica toivoo saavansa pyöriensä myyntiin nostetta nousussa olevasta kiinnostuksesta sähköisiin kulkuneuvoihin, jonka Tesla on aiheuttanut. Tesla on ikäänkuin todistanut sen, että maailmalla on juuri nyt tilaa enemmän kuin koskaan uusiin teknologioihin perustuville brändeille.

Energica aikoo listautua pörssiin ennen vuodenloppua. Se on osa CRP Groupia, joka valmistaa osia monen eri tuotannonalan yrityksille mm. puolustus-, lääke- ja ilmailuteollisuudessa, toteaa Gant Daily jutussaan.

Sähkömoottoripyöräteollisuus on vielä lapsenkengissään. Suurin itsenäinen valmistaja lienee Zero, kun Brammo meni Polarikselle, joka julkisti pyörän Victory-tuotemerkin alla.

Ala vaikuttaa kuitenkin oelvan murroksessa, koska se kiinnostaa kaikkia valmistajia. BMW Motorrad valmistaa jo sähköistä maksiskootteria ja Harley-Davidsonin sähköinen koneptimalli kiertää keräämässä palautetta moottoripyöräilevältä kansalta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Milano: Energica Eva - uusi sähköinen streetfighter!