Tosin hänen jalassaan housunlahkeen sisällä katseilta piilossa on edelleen kipsi, joka suojaa hänen nilkkaansa. Sen luut jatkavat vielä parantumistaan ja luutumistaan moottoripyöräonnettomuudesta, joka vei hänet rullatuoliin ja sairaslomalle kolme kuukautta sitten.

John Schilling toteaa olevansa onnellinen, kun saa taas leikata asiakkaitten hiuksia. Hän omistaa yhdessä vaimonsa Devon "Didi" Schillingin kanssa perinteisen parturi- ja kampaamoliikkeen Royal Squarella.

Moottoripyöräonnettomuudella on aina kääntöpuolensa, kuten tässäkin tapauksessa, jossa Didin ja Smiling Johnin parturi- ja kampaamoliikkeen asiakkaille Johnin poissaolo on näyttänyt olevan isku sydämeen.

Vahva side parturiin

– Miehet näyttävät muodostavan vahvan siteen parturinsa kanssa, Didi kertoo York Daily Record -lehdelle myöntämässään haastattelussa. – Nin monet ihmiset ovat vain soittaneet tai vain pysähtyneet ovelle kysymään, miten hän voi. Osa miehistä ei ole käynyt missään muualla hiustenleikkauksessa tämän kolmen kuukauden aikana.

Heinäkuun 15. päivänä Johnin sääriluu murtui ja pohjeluu katkesi sekä lisäksi nilkka murtui. Jalka koottiin metallilevyn ja ruuvien avulla. Hänen jalkaansa tehtiin myös fasciatomia, jossa ihonalaiskudosta poistetaan paineen helpottamiseksi.

John sai töihinpaluuluvan lopulta viime viikolla, mutta voi laskea vasta 40 % painoa kolarissa loukkaantuneelle jalalleen.

Johnin into palata töihin mahdollisti sen paljon aikaisemmin kuin aiemmin luultiin. Alunperin toipumisajaksi oli laskettu viisi kuukautta, mutta hän oli jo kaksi kuukautta sitten rakentamassa telineitä, joiden avulla voisi seurata liikkeeseen otetun harjoittelijan työskentelyä. Baarituoli osoittautui riittävän mukavaksi ainakin parin tunnin ajaksi.

Aika tulee pitkäksi kotona

Silloin kun hän oli lepäämässä, asiakkaat toivat hänelle ruokaa ja pysähtyivät toivottamaan hänelle paranemista sekä usein soittivat saadakseen tietää, joko hän oli parturintuolin takana. Hänellä on noin 200 vakituista asiakasta, joista jopa 40-50 käy leikkauttamassa hiuksensa viikottain.

Osa asiakkaista siirtyi tietysti muualle, mutta uskolliset asiakkaat jonottavat nyt päästäkseen Johnin leikattavaksi niinä 18 tuntina viikossa, jotka hän toistaiseksi saa työskennellä.

– En ole koskaan ollut niitä ihmisiä, joka viihtyy kotosalla tekemättä mitään, John pohtii. – Sikäli olen ollut valmis tulemaan takaisin töihin jo pitkään.

6. marraskuuta Schillingit pitävät Johnin tervetulojuhlan parturiliikeessään. Johnin tarinasta lisää myös heidän parturi- ja kampaamoliikkeensä Facebook-sivulla.