Verizonin Powerful Answers Award -kisassa on kolme sarjaa, joissa kussakin 12 osanottajaa. Kunkin sarjan voittaja palkitaan miljoonalla dollarilla tuotteen jatkokehittämistä varten. Palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa: Hätävaste, Esineiden Internet sekä Kuljetus/liikenne.

Liikennekategoriassa kisaava ohjelmistoinsinööri Ganindu Nanayakkaran iHelmetiksi ristimä moottoripyöräkypärän älylisälaite käyttää tukkua sensoreita, jotka jatkuvasti monitoroivat ympäröivää tilaa ja kommunikoivat kuljettajan älypuhelimen kanssa Bluetoothin kautta. Kypärään kiinnitettynä iHelmet antaa jatkuvaa tietoa, kuten toimii sokean pisteen apurina, hälyttää liian suuresta nopeudesta, opastaa takaisin parkkeeratun pyörän luo, tarkkailee ilman laatua sekä antaa onnettomuustilanteessa hätäsignaalin.

iHelmet-laitteessa, jonka elektroniikkaosa asennetaan kypärän taakse, on tarpeen vaatiessa vilkkuva varoitusvalo taaksepäin, jolla se varoittaa muita tielläliikkujia ajamisesta liian lähellä sekä myös kypärän sisällä, jolloin kuljettajakin saa tiedon varoitusvalon intensiteetin pohjalta, mikäli joku ajaa liian lähellä. Laite myös varoittaa, mikäli kypärän sisäilma on hengittäväksi kelpaamatonta.

 iHelmet-moottoripyöräkypärän älylisälaite tuo lisää turvaa motoristille.

iHelmet-moottoripyöräkypärän älylisälaite tuo lisää turvaa motoristille.

iHelmetiä kaupitellaan jo sovelluksineen 115 dollarin hintaan kypärineen (DOT-hyvksytty). Pelkkä laite ja ohjelmisto maksavat 75 dollaria. Muttana matkassa on se, että vaikka näitä jo markkinoidaan hintoineen, tuote ei vielä oikeasti ole tilattavissa. Toivottavasti teknologiapalkintokisa tuo menestystä ja rahoituksen.

Kunkin kategorian voittaja saa siis miljoonan, kakkonen 500 000 dollaria ja vielä kolmaskin 250 000 dollaria. Kisaan osallistui 1400 yrittäjää, ja voittajat julkistetaan 9.12.

Nanayakkara kertoo, että alhainen hinta on osa laitteen tarkoitusta, sillä Aasian markkinoilla ihmisillä ei ole varaa kalliisiin ratkaisuihin. Lisätietoja iHelmetistä Ganindun omilta sivuilta ja itse kisasta täältä. Allaoleva video kertoo paljon laitteen ominaisuuksista.