Westwillessä Michiganissa asuva pariskunta loukkaantui, kun rekka törmäsi heidän moottoripyöräänsä ja seurauksena oli yksi suurimpia vahingonkorvauksia, mitä tämäntyyppisissä onnettomuuksissa on maksettu USA:ssa.

30-vuotias vaimo ja 32-vuotias mies loukkaantuivat onnettomuudessa huhtikuussa 2014 Indianapolisissa toimivan TruTruckin rekan törmätessä heihin. Rekan kuljettaja, 31-vuotias naishenkilö Valparaisosta oli katsomassa autonsa mittaristoa, kun hän kääntyi vastaantulevan Harley-Davidson-moottoripyörän eteen.

Mies ja vaimo ovat toipuneet jo niin paljon, että ovat kyenneet palaamaan entisiin töihinsä terästyöntekijänä ja sairaanhoitajana, mutta kolarin vaikutukset ovat elinikäiset.

Heidän puolustusasianajajansa totesi kuitenkin, että he olisivat valmiita antamaan joka sentin takaisin, jos saisivat entisen elämänsä takaisin. Aviomiehen toinen jalka jouduttiin amptoimaan polveen asti ja hänellä on edelleen vaikeuksia käyttää jäljellejäänyttä jalkaansa useista leikkauksista huolimatta. Hänen vaimonsa olotila on pysyvästi heikentynyt onnettomuudesta johtuvista vammoista vasemmassa jalassa, ja lisäksi hänessä on lukemattomia arpia.

Rekan kuljettajan näkökenttää häiritsi vasemmalle kääntymässä ollut rekka, jolloin kuljettaja oli sokkona lähtenyt vain myös kääntymään vasemmalle, ja toivonut, ettei sieltä ollut ketään tulossa. 

– Hän pelasti ja pariskunta hävisi, juristi totesi.

Rekan kuljettaja yritti puolustautua sillä, että hänen työnantajansa aiheutti hänelle tiukkojen aikataulujen takia niin suuret paineet.

Korvaus oli maksimi, mitä tämäntyyppisistä onnettomuuksista maksetaan. Puolustusasianajajan mukaan rahat menevät käytännössä lääke- ja tuleviin leikkaus- ja lääkärinkuluihin sekä heidän elämänlaatunsa ylläpitämiseen.

Asiasta kertoi NWI-Times. Aloituskuvan pyörä ei liity tapahtuneeseen.