Frank Harvey ajaa edelleen pitkiä matkoja ystäviensä kanssa, ja koska hän on eläkkeellä, he lähtevät matkaan heti kun on hyvä keli. Hän ajoi aiemmin paljon jo edesmenneen vaimonsa Maryn kanssa.

Vuodesta 1995 hän on ollut Gold Wing Road Riders -yhdistyksen jäsen. Ja sen edellytyshän on, että omistaa Honda Gold Wingin.

Ollessaan noin 65-vuotias Harvey jäi eläkkeelle ja etsi harrastusta. Hänen vastaansa tuli vanha kolaroitu Honda V45, jonka hän päätti ostaa ja korjata, ja jossain vaiheessa mieheen iski myös into hankkia moottoripyöräkortti.

Ikä ei ole näyttänyt Telegramin tekemän jutun mukaan hidastavan miehen menoa; ei 60:nä, 70:senä, eikä 80:senäkään. Hänen intohimonsa moottoripyöräilyä kohtaan tuntuu vain kasvavan joka kerran, kun pääsee tuntemaan ajamisen riemun.

Gold Wingiin tiivisteenostoreissulla

Honda Gold Wingiin hän päätyi, kun kävi ostamassa tiivistettä V45:een, ja myyjä kehotti häntä kokeilemaan. Harvey palasi kaupasta GL 1500:n kanssa. Ajokilometrejä pyörään kertyi nopeasti yli 100 000., samoin kahteen seuraavaankin Gold Wingiin jotka hän on omistanut. Nykyisessä pyörässä on jo yli 140 000 kilometriä.

Helmikuussa kuolleen vaimonsa Maryn kanssa mies ajoi mielellään alas Yhdysvaltoihin. Pisin matka, minkä pariskunta teki yhdessä ulottui 20 osavaltioon ja pituutta sillä oli yli 11 000 kilometriä.

Frankille on tehty jo kaksi sydämen ohitusleikkausta, ja hän on opetellut elämään ja syömään terveellisemmin. Valitettavasti hänen terveydentilansa estää häntä saamasta vakuutusta USA:n puolelle ajamiseen, joten hänen matkansa ovat tulleet rajoitetummiksi viime vuosina.

Rakkaustarina

Vaikka hänen edesmennyt vaimonsa ei ajanutkaan moottoripyörää, hän oli aina kyydissä, kun Frank Harvey ajoi. He jakoivat yhdessä innostuksensa ja rakkautensa avoimen tien kutsuun.

– Hän ei valittanut yhden yhtä kertaa, Harvey hymyilee.

Mary oli hänen toinen vaimonsa, mutta mukana koko hänen motoristin matkansa. Näillä kahdella oli erityinen side keskenään, joka ulottuu vuosia taaksepäin ja johti heidät uudelleen yhteen. 

– Toinen vaimoni oli ensimmäinen tyttöystäväni.

Frank on koko ajouransa ajan ollut vanhin motoristi porukassa, ja saanut vanhimman kuljettajan palkintoja. Hän on myös vanhin Itä-Kanadan Gold Wing -klubin aktiivijäsen, joka edelleen ajaa moottoripyörällään. Saattaa olla jopa vanhin koko Kanadassa.

Ja aikoo ajaa edelleenkin.