Battle of the Kings -kilpailu käynnistyy joulukuun aikana eri puolilla Eurooppaa. Kisan tarkoituksena on haastaa valtuutettujen jälleenmyyjien custom-ammattilaiset luomaan yksilöllisiä pyöriä tehdasvalmisteisen Iron 883 -mallin pohjalta.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan alueellisesta kuninkuudesta, minkä jälkeen Euroopan finalistit kohtaavat arvostetussa, kustomointikulttuuriin keskittyvässä Wheels & Waves -tapahtumassa Ranskan Biarritzissa, jossa voittaja julkistetaan kesäkuussa 2016.

Sportster-mallisto on ollut osa amerikkalaista moottoripyöräkulttuuria jo vuodesta 1957, ja se on yksi kaikkien aikojen suosituimmista malleista new wave custom -harrastajien keskuudessa. Kuten edeltäjänsä, myös vuoden 2016 Iron 883 tarjoaa customoijille ihanteellisen, pelkistetyn alustan kustomointia varten.

Vuoden 2015 kisa keräsi yli 30 000 äänestäjää ja 150 kisaajaa eurooppalaisten jälleenmyyjien joukosta.

Uusi Iron 883 on viimeisimpiä lisäyksiä vuoden 2016 Sportster-tuoteperheeseen, ja se on suunniteltu vaivatonta kustomointia silmällä pitäen. Voimanlähteenä on 883-kuutioinen Evolution V-Twin moottori. Mallin esikuvana ovat custom-harrastajien rakentamat bobber-tyyliset pyörät, joissa yhdistyvät yksilöllinen tyyli, vapaus ja kapinallinen henki. Iron 883 edustaa uudelle motoristisukupolvelle suunniteltua Dark Custom -mallistoa, jonka ytimessä ovat pelkistetyt muodot ja linjat, retrovivahteet, mustat maalipinnat ja edullinen hinnoittelu.

Battle of the Kings -kilpailuun ilmoitetut custom-pyörät on viimeisteltävä annetun työbudjetin rajoissa helmikuun 2016 loppuun mennessä. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa yleisö voi äänestää omaa alueellista suosikkiaan maalis-huhtikuun aikana osoitteessa täällä.

Kilpailun toiseen vaiheeseen ja finaaliin etenevät moottoripyörät valitaan sekä annettujen yleisöäänien että tuomariston äänien perusteella. Pohjoismaiden välisistä karsinnoista finaaliin etenee vain yksi kilpailija.