Venäläinen Yön Sudet -moottoripyöräkerho perustettiin toukokuussa 1989, ja se oli pitkään ainoa kerho Venäjällä. Tänä päivänä sen jäsenistöön kuuluu yli 5000 motoristia ja se on maan suurin moottoripyöräkerho.

Sudet syntyi venäläisestä Neuvostoliiton vastaisesta rock-kulttuurista ja se piti silloin itseään vapauden puolustajana. Yön Susien jäsenistö on enimmäkseen pitkäpartaisia kaljamahaisia miehiä, jotka käyttävät nahkaliivejä.

Mallina Helvetin Enkelit

Moottoripyöräkerho vastustaa kaikkia lakeja ja panee uskonsa niiden sijaan Veljeskuntaan. Klubin mallina toimivat amerikkalaiset Helvetin Enkelit. Suurin ero Enkeleihin verrattuna on siinä, että Yön Sudet ovat ideologisesti lähellä valtaapitäviä ja heidän tiedetään olevan läheisiä presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Ensi kerran Putin vieraili Yön Susien klubilla Moskovassa 2009. Silloin sitä pidettiin yhtenä hänen machotempauksistaan, mutta presidentin kannatus kerhoa kohtaan vaikuttaa vakaalta. Sittemmin hän pitänyt usein yhteyttä klubilaisten kanssa. Hän on jopa myöntänyt Yön Susien johtajalle, Alexander Zaldostanoville kunniamerkin kiitoksena 'hänen aktiivisesta työstään nuorison isänmaalliseksi herättämiseksi' sekä siitä, että tämä on auttanut etsimään toisen maailmansodan aikaisten kadonneiden sotilaiden jäänteitä.

Zaldostanov puolestaan ylistää Putinia tämän isänmaallisista tavoitteistaan 'palauttaa Venäjän suuruus'.

Viiden vuoden alokaskausi

Yön Sudet myös tukee ortodoksista kirkkoa ja tuomitsi mm. venäläisen Pussy Riotin punkrukouksen 2012, ja lupasi auttaa kirkkoa suojautumaan 'huliganismilta'.

Yön Susien jäsenksi pyrkivä ei saa olla homoseksuaali eikä myöskään feministi. Lisäksi hänellä on viiden vuoden testikausi odotettavanaan ennenkuin hänet hyväksytään Susien jäseneksi.

Susilla on myös ongelmia muiden mp-kerhojen kanssa. Riita kilpailevan kerhon, Kolmen Tien kanssa päättyi yhden motoristin kuolemaan. Kolme Tietä aloittikin sen jälkeen yhteistyön amerikkalaisen Bandidosin kanssa. Kolmen Tien johtaja Jevgeni Vorobjev kertoi, että Sudet ovat liian politisoituneita, että heidän kanssaan voisi tehdä yhteistyötä. – Meidän ideaalimme ovat musiikki, moottoripyörät, vapaa-aika ja naiset.