Valtion vetoomustuomioistuin San Franciscossa vahvisti aiemman oikeuden päätöksen jutussa, joka oli nostettu BMW Motorradia ja istuinvalmistaja Corbinia vastaan.

Mies oli väittänyt kärsineensä akuutista priapismistä eli tuskallisesti pitkittyneestä erektiosta ajettuaan vuosimallin 1993 BMW:llään kahden tunnin ajan. Hänen mukaansa värinät, jotka välittyivät katonharjamaisen istuimen kautta hänen jalompiin ruumiinosiinsa, olivat aiheuttaneet olotilan, joka kesti useita päiviä.

Oikeusjuttu perustui tuotevastuulakiin, ja sen laiminlyöntiin sekä siitä aiheutuneeseen henkiseen kärsimykseen. Mies kertoi joutuneensa hakemaan apua sairaalasta sekä asiantuntijoiden luota.

Kolmimiehinen tuomaristo käsitteli asiaa perehtyen 14-sivuiseen lääketieteellistä termistöä vilisevään raporttiin ja päätyi vahvistamaan San Franciscon ylimmän oikeuden päätöksen, jossa todettiin, ettei asian käsittelyyn ole aihetta.

Oikeusjutun nostanut mies joutui korvaamaan myös puolustuksen kulut, ja kyse on kymmenistä tuhansista dollareista. Asiasta kertoi Mercury News. Aloituskuvan pyörällä ei ole mitään tekemistä tuskallisen ongelman aiheuttaneen laitteen kanssa.