Motorcycle Safety Foundationin, MSF:n turvallisuussopimus on suunniteltu myös herättämään keskustelua. Sopimuksen turvaelementit koskevat mm. osallistumista koulutukseen, täyteen ajoasuun pukeutumisen jokaisella ajomatkalla, lyhyelläkin sellaisella, ajamista aina selvin päin (koskee myös huumeita) sekä sen, että allekirjoittaja pitää moottoripyöränsä loistavassa kunnossa.

MSF:n tiedotteessa todetaan, että onnettomuuksien välttäminen moottoripyörällä ajettaessa vaatii riskien tiedostamisen lisäksi kykyjä ja osaamista hallita nuo riskit. Sopimuspaperin avulla moottoripyöräilijä voi tarkastella jokaista turvallisuuden avainelementtiä, yhdessä jokaisen perheenjäsenensä tai ystävänsä kanssa, ja allekirjoittamalla dokumentin silminnäkijätodistajan läsnäollessa vahvistaa oman aikomuksensa tehdä viisaita valintoja ajaessaan, tavoitteenaan vähentää onnettomuuksia.

Vakavaa hauskanpitoa

MSF luonnehtii moottoripyöräilyä "vakavaksi hauskanpidoksi". Vakavaksi onnettomuusriskien vuoksi, hauskaksi siksi, että se tuottaa jatkuvaa iloa osaavalle kuljettajalle. MSF myös uskoo, että moottoripyöräily ei sovi kaikille, sillä joiltakin yksilöiltä puuttuu turvallisen ajamisen kyky tai osaaminen.

Heitä, jotka ovat halukkaita sitoutumaan turvalliseen ja vastuulliseen ajamiseen, rohkaisemme kyllä omasta puolestamme tutustumaan turvallisuussopimukseen, lataamaan sen koneelle ja tulostamaan sekä allekirjoittamaan todistajan läsnäollessa.

Turvallisussopimukseen (englanninkielinen) pääset tämän linkin takaa. Asiasta kertoi ensin Dealernews. Sopimuksen allekirjoittaminen rauhoittanee myös oman perheen jäseniä, jos he ovat olleet huolissaan sinusta moottoripyöräillessäsi. Sitäpaitsi kannattaa oikeasti lukea sopimus. Siinä on mielenkiintoisia ja toivottavasti omaa ajattelua avartavia kohtia.