Maailman ensimmäinen Honda RC213V-S-pyörän omistaja on englantilainen John Brown, joka omistaa ja johtaa Honda-mp-myymälää Manchesterissä. Hän on myös intohimoinen Hondan moottoripyörien keräilijä.

RC213V-S sopii hyvin Brownin muiden Hondien, kuten esimerkiksi tuliterän RC30:n, VTR1000 SP1:n ja SP2:n, CBR900RR Firebladen ja VF1000F:n rinnalle.

– Kun ensi kerran kuulin tästä hankkeesta, ajattelin, että kun se toteutuu, minun on saatava yksi näistä itselleni. Tämä on hieno tilaisuus omistaa palanen HRC:n kilpahistoriaa. Heti kun pyörä tuli myyntiin, rekisteröin kiinnostukseni internet-sivustolla, ja kun sain puhelun Hondalta, jossa kerrottiin, että tilaukseni oli hyväksytty, niin se oli todella hyvin erityinen päivä minulle. Aloitin töissä perheyrityksessämme 17-vuotiaana ja olen ollut Honda-jälleenmyyjä siitä lähtien. Liikkeeni on ollut monen vuoden ajan Englannin kolmen suurimman myymälän joukossa, ja pyörä sopii hienosti olemassaolevaan kokoelmaani, John Brown kertoo.

– Koko kehitysprosessin ajan RC213V-S on pidetty niin samanlaisena MotoGP-pyörään verrattuna kuin mahdollista, jotta asiakas saa mahdollisimman lähellä täysveristä RC213V-pyörää olevan ajokokemuksen. Myynti ja kiinnostus pyörää kohtaan ovat olleet erittäin suuret, osa asiakkaista on halunnut ostaa pyörän kokoelmaansa, ja osa taas ajamista varten, Honda Motorcyclesin johtaja Tetsuo Suzuki, kertoo.

Hondan tiedotteen mukaan RC213V-S-mallia on kehitetty kolmen vuoden ajan, ja se on lähinnä, mitä asiakas voi hankkia päästäkseen lähelle RC213V MotoGP -pyörällä ajamisen tunnelmaa. Sillä pyörällä Marc Marquez voitti MotoGP-luokan maailmanmestaruuden vuosina 2013 ja 2014.

RC213V-S:n myynti alkoi 13. heinäkuuta 2015 ja sen hinta on verot mukaan lukien 188 000 euroa. Jokainen pyörä valmistetaan yksilöllisesti erikoisalueella Hondan Kumamoton tehtaalla Japanissa.