Pennsylvaniassa Bradfordissa asuva Brian Mahaney omistaa Forged Spirit Garage -nimisen korjaamoyrityksen. Mahaney perusti yrityksen vaimonsa kanssa saatuaan idean rakentaa sivuvaunun, jossa voi kuljettaa pyörätuolia.

Kun Mahaney aikanaan aloitti Harley-Davidsonilla ajamisen, hän koki vapauden ja seikkailun tunteen, mutta tajusi samalla, että monet muut eivät pääse siitä koskaan osalliseksi. Hän ajatteli pyörätuoliin sidottuja, jotka eivät koskaan pysty kokemaan tietä samalla tavalla.

Ajatus sai pyörät alleen, joten mies perusti Michelle-vaimoineen yrityksen viime kesänä toteuttaakseen sellaisen moottoripyörän sivuvaunun, johon voi ajaa pyörätuolilla. Sellaisen sivuvaunun, joka hänen sanojensa mukaan tarjoaa "kaksipyöräterapiaa".

Tuulen ja tien tunne

– Moottoripyörän kyytiin pääseminen on hienoa. Tunnet tuulen ja tien, etkä ajattele mitään. Se on loistava tapa kirkastaa mielesi, etkä ajattele laskuja tai stressiäsi tai ylipäätään murehdi mitään muuta kuin tien päällä olemista, Mahaney selittää.

Sinänsä sellaiset sivuvaunut ja triket, joihin pääsee myös pyörätuolin avulla eivät ole uusi asia, mutta Forged Spirit kehittää sivuvaunua, joka eroaa olemassaolevista sivuvaunumalleista. Useimmat sivuvaunut, joihin saa pyörätuolin, ovat kuin suljettuja laatikoita, eivätkä tarjoa samaa moottoripyörällä ajamisen tunnetta.

Osa pyörätuoliin sidotuista ihmisistä haluaa ajaa trikeillä, mutta kun he lähtevät sillä matkaan, he joutuvat jättämään tuolinsa kotiin. Silloin he ovat sidottuja trikeensä, eivätkä pysty poistumaan sen selästä mennäkseen syömään tai tehdäkseen muuta mukavaa.

Pyörätuoli mukaan vaunuun

– Pyörätuoli on se, missä he elävät elämäänsä, ja samalla se on heidän kulkuvälineensä, kun he eivät ole moottoripyörän kyydissä. Ja jos he eivät pysty ottamaan pyörätuolia mukaansa, niin se rajoittaa heidän elämäänsä. Meidän vaunumme avulla he voivat tehdä kaikkea samaa, kuin he, jotka eivät ole sidottuja pyörätuoliin. He voivat ajaa pyörän jonnekin, sitten lähteä vaikka syömään tai mitä haluavatkaan tehdä, ja sitten tulla takaisin ja ajaa pyörällä kotiinsa.

Mahaneyn sivuvaunu on yksinkertainen teräskehikko, jossa on se kolmas pyörä ja ilmajousitus. Pyörätuoliin sidottu voi ajaa tuolinsa vaunun kyytiin ja joko istua siinä matkustajana tai jos pystyy, voi siirtyä kuljettajan paikalle ja ajaa sillä itse.

Sivuvaunu on kustomoitavissa täysin asiakkaan mieltymysten ja tarpeiden mukaan, ja tietenkin sovitettavissa pyörän ulkonäköön.

Vaunut sovitetaan veturin ulkonäköön.

Vaunut sovitetaan veturin ulkonäköön.

Myönteistä huomiota

Sivuvaunun prototyyppi on jo saanut runsaasti myönteistä huomiota osakseen tapahtumissa, missä on ollut pyörätuoliin sidottuja henkilöitä paikalla.

Eräässä tilaisuudessa hänen kanssaan tuli juttelemaan mies, joka oli myynyt moottoripyöränsä, kun hänelle oli syntynyt liikuntarajoitteinen tytär.

– Mies rakasti moottoripyöräilyä, ja kertoi, että hän mielellään ostaisi tällaisen. Tyttö testasi asiaa, ja sai rullattua tuolinsa vaunun kyytiin, ja hänen kasvonsa ikäänkuin valaistuivat. Hänen äitinsä puolestaan purskahti itkuun ajatuksesta, että he voisivat ottaa tyttärensä mukaan moottoripyöräajelulle, Mahaney kertoi.

Hän myös paljasti tavoitteekseen auttaa ihmisiä, jotka haluavat ajaa moottoripyörällä, että he saavat kokea sen saman ajamisen ja tien nautinnon.

Protoa kehittäessään ja valmistusta aloittaessaan hän tienaa leipäänsä pajallaan korjaamalla autoja ja moottoripyöriä. Asiasta kertoi ensin Bradfordera.com