Nikonin toimintakameravalikoiman ensimmäinen tuote on KeyMission 360. Se pystyy tallentamaan todenmukaista 360 asteen 4K UHD -videokuvaa. Todellinen 360 asteen kuva perustuu kahden vastakkaisilla puolilla kamerarunkoa sijaitsevien objektiivien ja kuvakennojen tuottaman kuvan yhdistämiseen kamerassa. Tällöin tuloksena on yksi todellisuudenmukainen ja teräväpiirtoinen 360 asteen videokuva.

Tähän mennessä toimintakameramarkkinoille valmistettujen kameroiden kyky tuottaa todellista aidontuntuista 360 asteen videokuvaa kuluttajalle sopivin hinnoin on ollut rajallista.

KeyMission on vesitiivis 30 metrin syvyyteen saakka ilman erillistä koteloa. Laite kestää pölyä, iskuja ja alhaisia lämpötiloja. Lisäksi siinä on toiston aikana sovellusten kautta käyttöön otettava elektroninen tärinänvaimennus.

Nikon KeyMission 360 -toimintakamera.

Nikon KeyMission 360 -toimintakamera.

KeyMission 360 on suunniteltu olosuhteisiin, joissa action-kameroita käytetään. Tavoitteena on ollut myös mahdollisimman suuri käyttömukavuus ja liikkumisen vapaus, jotta erilaisia ulkoliikuntalajeja ja harrastuksia olisi helpompi kuvata.

Nikonilla on KeyMission 360:n konseptimalleja näytteillä CES-messuilla, jotka alkoivat eilen Las Vegasissa Yhdysvalloissa. CES on yksi maailman suurimmista kuluttajaelektroniikaa esittelevistä messutapahtumista.

Nikonin action-kameravalikoiman ensimmäinen malli KeyMission 360 sekä sitä varten suunnitellut lisävarusteet julkistetaan valituilla Euroopan markkinoilla tänä keväänä.