Bolognassa toimiva Ducati Motor Holding toimitti asiakkailleen viime vuonna kaikkiaan 54 800 Ducatia. Siinä on kasvua kappalemääräisesti 9683 ja prosentuaalisesti 22 eli yli viidennes vuoteen 2014 verrattuna. Yrityksen mp-myynti on kasvanut nyt viiden perättäisen vuoden ajan.

Ducati toi markkinoille uuden alabrändin Scramblerin ensimmäisen mallin viime vuonna, ja se osui ja puri markkinoilla hyvin. Scramblereita myytiin peräti 16 000 kappaletta, mikä on melkoinen määrä. Se on noin 30 % kaikista myydyistä Ducateista, ja kertoo samalla siitä, että perinteisten punaisten Ducatien myynti laski edellisvuodesta, koska myynti ei noussut vastaavaa määrää kuin Scramblereita myytiin.

Myynti kasvoi viime vuonna erityisesti Italiassa, 53 %, Englannissa 37 %, Saksassa 24 % ja Ranskassa 22 %. Suurin yksittäinen markkina on Yhdysvallat, missä sielläkin Ducatin myynti nousi 14 %. Toiseksi suurin markkina on Italia, sitten Saksa, Ranska ja Englanti.

Aasian-Tyynen meren alueella myynti kasvoi myös merkittävästi, 14 %. Kiinassa se eteni peräti 46 %.

Scramblerin lisäksi Multistrada 1200:sta meni kaupan 8000 ja uutta Monster 821:stä 6500 kappaletta. Näitä kolmea mallia myytiin siis yhteensä 30 500 kappaletta - reilusti yli puolet kaikista myydyistä Ducateista. Muita hyvin menestyneitä malleja olivat järjestyksessä lueteltuna 1299 Panigale, 899 Panigale sekä Diavel.

Ducati esitteli viime vuonna kaikkiaan 9 uutta mallia tälle vuodelle, joiden mukana mm. pienempi - ja siten halvempi - Scrambler. Oletettavaa on, että myynnin kasvu jatkuu tänäkin vuonna. 

Suomessa Ducati kolkuttelee myyntisijalla 11 eniten myytyjen merkkien joukossa, ja jää nähtäväksi nouseeko se kymmenen myydyimmän pyörän kastiin tämän vuoden mittaan.

Ducateja myydään tätä nykyä 90 maassa noin 700 jälleenmyyjän voimin.