Dakar-rallin mittakaavassa Toby Price on vasta keltanokka, sillä hän osallistui vasta toiseen Dakariinsa. Australialainen ei kuitenkaan kumarrellut kuvia, vaan teki sen mitä aikoi, voitti kisan.

Pricen voitto perustui kypsään ajoon. 28-vuotias kuljettaja luki kisaa kuin avointa kirjaa, kerrotaan Dakar-rallin järjestäjien tiedotteessa.

– Menin täysillä ne päivät kun piti, ja yritin ajaa pyörä huomioiden marathon-osuudet, Price selitti. 

Tässä mielessä Price ajoi virheittä, joten hän onnistui välttämään ne karikot, jotka nielaisivat hänen pahimmat kilpailijansa. Espanjalainen Joan Barreda kärsi mekaanisesta viasta, kun taas portugalilainen Paulo Gonçalves näki unelmiensa haihtuvan savuna ilmaan konerikon myötä. Boliviaan hautautuivat myös Ruben Farian ja Matthias Walknerin ambitiot. Portugalilaiselta murtui käsi ja itävaltalaiselta reisiluu.

Slovakialaisella Štefan Svitkolla ja chileläisellä Pablo Quintanillalla Dakar-ralli sujui paremmin, sillä he tulivat toiseksi ja kolmanneksi.

Järjestyksessä 38. Dakar-ralli oli melkoisen oikukas. Suunnitteluvaiheessa Chile ja Peru olivat vielä mukana, mutta nämä joutuivat vetäytymään El Ninon aiheuttamien ongelmien vuoksi. Ralli ajettiin sitten Argentiinassa ja Boliviassa, mutta varsinkin ensimmäisellä viikolla tulvat ja sateet häiritsivät. Läpötilaongelmat puolestaan aiheuttivat toisella viikolla sen, että monia reittejä jouduttiin lyhentämään.

Boliviassa kisaajat nousivat jopa 4500 metrin korkeuteen. Ja jos ensimmäisellä viikolla etapit olivatkin nopeita, niin toisella viikolla ne olivat paljon hankalampia ja monimutkaisempia ja vaativat tiukkaa keskittymistä navigointiin.

Lopputulokset: 13 etappia ja yli 9000 km

  • 1. Toby Price (AUS), KTM, 48 h 9 min 15 sekuntia
  • 2. Stefan Svitko (SVK), KTM, + 39 min 41 sekuntia
  • 3. Pablo Quintanilla (CHI), Husqvarna, + 48.48
  • 4. Kevin Benavides (ARG), Honda, + 45.47
  • 5. Helder Rodrigues (POR), Yamaha, + 55.44