10. Karvalakki

Talvi se on motoristillakin, ja päähineen pitää olla sen mukaan, mutta sen on oltava motoristihenkinen. Tähän sopii loistavasti Yokon karvahattu, joka pitää mielessä myös sen olennaisimman. Hinta on asialliset 29 € ja sellainen löytyy ainakin Allrightshopista.

Yoko-karvahattu. Talvityyliä motoristille.

 

9. Puvun pesetys

Mikäli sinulla ei ole varaa uusia siipan jo kymmenen vuotta sitten kulahtanutta ajoasua, voit huoletta hankkia lähimmästä asiansa osaavasta pesulasta lahjakortin, jolla tämä voi käydä pesettämässä gore- tai huollattamassa nahka-asunsa. Oma olosi paranee, kun haju muuttuu. Myös asun värille voi käydä hyvin.

8. Puvun hoitoaineet

Tämä liippaa läheisesti edelliseen kohtaan kustannustason osalta. IXS TexCare kalvopuvun hoitoaine on tarkoitettu goretex- soltotex- ja muiden kalvopukujen hoitoon. Saatavilla liikkeistä jotka myyvät IXS:n tuotteita hintaan 12,90 €.

Nahkapukua varten voi puolestaan hankkia IXS:n Leather Lotion -nahanhoitoaineen hintaan 8,90 €. 

IXS TexCare kalvopuvun hoitoaine (vasemmalla) ja IXS:n Leather Lotion -nahanhoitoaine ovat asiallisia lahjoja motoristille muulloinkin kuin jouluna.

 

7. Sadeasu

Kesä tulee joka tapauksessa aikanaan ja helposti päällepuettava kaksiosainen sadeasu voi olla kova juttu reissun päällä ja Suomen vähäaurinkoisessa kesässä. Motoristin matkakumppaniksi on monia hyviä vaihtoehtoja, mutta yksi voisi olla Heldin sadetakki ja housut. Kaksivärinen sadetakki Held Mistral II maksaa 39 € ja sadehousut Held Aqua 29 € Powerfactoryssa.

Heldin kaksiosainen ajoasu Suomen suveen.

6. Visiiri

Motoristi uusii yleensä aivan iian harvoin kypäränsä visiirin. Vilkaise vaivihkaa hänen kypäränsä visiirin tilaa valoa vasten, ja mikäli pinta, kuten oletettavaa on, on naarmuinen (lue: yleensä vastavalossa miltei läpinäkymätön), niin se kannattaa uusia. Hinnat liikkuvat kympeissä ja visiirit ovat merkkikohtaisia, joten on syytä käpytellä siihen liikkeeseen, mistä kypärä on ostettu, tai missä myydään sen merkkisiä kypäröitä.

5. Pesu

Tosimotoristi ei anna kenenkään muun pestä omaa moottoripyöräänsä, joten turha yrittää. Mutta esimerkiksi koko kypärän tai edes sen visiirin pesu voisi olla mahdollista tehdä. Täten omatoimilahjana voit antaa esimerkiksi kortin, jossa lupaat ensi kesänä pestä kymmenen kertaa hänen kypäränsä + sen visiirin. Varoen ja käyttämättä muovia, maalipintaa tai kypärän rakenteita heikentäviä pesuaineita. Konsultoi kotimotoristiasi pesuaineiden käytössä. Jos hänestä ei ole apua, käy kypärävalmistajan sivuilla tai kysy varustekaupasta.

Teräsvillan käyttöä ei suositella kypärän eikä visiirin pesuun ymmärrettävistä syistä johtuen, vaikka kypärä olisi aavistuksen ryöttäisempikin.

4. Kypäräpuhelinsetti

Mikäli matkoilla koet tulevasi liian heikosti kuulluksi ja puoliso on tunnoton tupakantuskaasi ja sen vaatimia pysähtymistaukoja kohtaan, voit hankkia samalla kertaa kypäräpuhelinsetin molemmille. Langaton on vaivattomampi. Mikäli molemmilla sattuu olemaan Shoein kypärät, Cardo valmistaa juuri sopivaa settiä. Tosin moni muukin valmistaa kypäräpuhelimia, jotka sopivat useimpiin kypäriin, joten kannattaa tietysti tarkistaa nekin vaihtoehdot.

Duell-myymälät myyvät joka tapauksessa Cardon Shoein kypärille tarkoitettua G9-järjestelmän tuplapuhelinsettiä SHO-1 Duoa hintaan 549,90 €.

Cardon Shoein kypärille tarkoitettu kommunikaatiojärjestelmä tuplapuhelinsetti SHO-1 Duo.

3. Navigaattori

Vaikka yksi parhaista mietelauseista kautta aikojen onkin 'Matkan tarkoitus on eksyminen', niin navigaattori saattaa monissa tilanteissa olla mahtava juttu päivämatkasta väsyneelle motoristiparille.

TomTom Urban Rider 3rd Editionia Euroopan kartoilla saa verkkokauppa.comista hintaan 299,90 €.

TomTom Urban Rider 3rd Edition.

2. Lahjakortti

Mikäli olet epävarma siitä, mitä toinen oikeasti haluaa, mutta tahdot ilahduttaa häntä ja hänen kukkaroaan, niin silloin mp-liikkeen lahjakortti voisi olla poikaa. Kortteihin voi liittää haluamansa summan kymmenestä eurosta alkaen, ylärajasta tuskin tarvitsee huolta kantaa. 

Yksi vaihtoehto voisi olla esimerkiksi XLmoton lahjakortti.

Lahjakortti on hyvä vaihtoehto, jos on epävarma siitä mitä ostaa.

 1. Sokeri pohjalla

Myös motoristi haluaa suunsa makeaksi silloin tällöin ja milläpä sen paremmin voisi tehdä kuin hankkimalla Ilmajoen Namituvasta Pöyröö puluveri salmiakkijauhetta. Sitä myydään siellä 50 gramman lasipurkeissa hintaan 4,90 €. Ja on taatusti hyvää. Jos hän / te pitää / pidätte salmiakista, niin kannattaa hankkia samalla kertaa useampi astia.

Pöyröö puluveri salmiakkijauhe taidettiin joku vuosi valita jopa vuoden salmiakkituotteeksi.