Mercedeksen kilpailijat ovat jo aiemmin ottaneet etumatkaa moottoripyöräbrändin hyödyntämisessä. BMW on tietysti oma lukunsa, koska se on valmistanut moottoripyöriä jo miltei sadan vuoden ajan itse, mutta Audin hankittua Ducatin omistukseensa Mercedeksen nenän edestä, oli vain luonnollista, että tämän yhteistyön toteuduttua MV Agustan pyörät tuodaan näytteille Mersu-liikkeisiin.

MV Agustan pääjohtaja Giovanni Castiglioni kertoi vuosimallin 2016 Brutale 800:n julkistuksen yhteydessä, että kaikkiaan sen moottoripyöriä tuodaan näytille 127 Mercedeksen myymälässä ympäri Euroopan. Tässä kannattaa muistaa, että MV teki myyntiennätyksen viime vuonna, ja luvassa lienee toinen perättäinen kovan kasvun vuosi.

Mercedes-AMG osti 25% osuuden MV Agustasta marraskuussa 2014, ja jo silloin uumoiltiin, että mp-valmistaja saa suurta etua näkyvyydstä tunnetun autovalmistajan kyljessä. Nyt varmaan Castiglionin villeimmät unelmat toteutuvat. 127 uuden dealerin mukaantulo merkitsee viime vuonna - vaikka ennätysvuosi olikin - vain 9000 moottoripyörää valmistaneelle MV:lle melkoista markkinointiruisketta. 

Asiasta kertoi Paultan.

MV Agusta F3 800 'Solar Beam' ja taustalla Mercedes-AMG GT.

MV Agusta F3 800 'Solar Beam' ja taustalla Mercedes-AMG GT.