Akula 310 -konseptin on suunnitellut TVS ja sen paljastuksella juhlistettiin TVS Motor Companyn 33-vuotista historiaa. Akula on venäjänkielinen sana, joka tarkoittaa haita. Pyörä on kisakonsepti, jonka on kehittänyt heidän tehdastiiminsä, TVS Racing.

Pyörässä on kisaviritetty 4-venttiilinen kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla varustettu  310 cm3 yksisylinterinen moottori, jonka tehoa ei ole paljastettu. Mukaan kuuluvat mm. RAM air -ilmansyöttö, alumiinivalurunko, kilpajousitus, hiilikuitukatteet, alhaisempi aerodynaaminen vastus sekä kevyet alumiiniset komponentit.

Akula jakaa moottoriplatformin BMW G 310 R:n kanssa, mutta kisaviritys on toki eri asia. Lopullisessa kunnossaan pyörä on kalliimpi BMW:nä ja TVS:n logolla varustettuna sen avulla pyritään laajemmille markkinoille.

Alkuperäinen BMW-käytössä oleva moottori on yksisylinterinen ja 313 cm3 moottori, joka on varustettu öljyjäähdytyksellä ja tuottaa 34 hv 9500 rpm, ja sen huippuvääntö on 28 Nm 7500 rpm. Moottorin seurana on kuusipykäläinen vaihteisto. Sekä BMW G310R:ää että TVS Akula 310:aa myydään Intiassa, mutta BMW Motorradin myyntikanavista on vielä epäselvyyttä. Akulan pitäisi tulla myyntiin 2017 tammikuussa, millaiset sitten lopulliset speksit lienevätkään.

Katso kuvat sportti-BMW:stä / TVS:stä Rushlanen sivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

TVS matkalla maailman viiden suurimman mp-valmistajan joukkoon

Uuden pikku-BMW:n, G310R:n virallinen esittelyvideo