Elämä ja tilanne Suomessa on ollut perin toisenlainen yrityksen perustamisen aikoihin. Vuonna 1905 Suomen suuriruhtinaskunta eli keskellä ensimmäistä sortokautta, joka huipentui suurlakkoon vain pari kuukautta yrityksen perustamisen jälkeen. Lakkoa seurasi toinen sortokausi ja ensimmäinen maailmansota. Varsin haastava alku mille tahansa yritykselle, saati sitten arvokkaita kulutustavaroita maahantuovalle ja markkinoivalle perheyritykselle.

– Perheyrityksen 111-vuoden taipaleeseen on mahtunut toinenkin maailmansota, öljykriisi, useita lamoja sekä jo neljä sukupolvenvaihdosta. Yritys tekee silti edelleen samaa liiketoimintaa ja menestyy samoilla perheyrityksen arvoilla: laadukkuudella, vastuullisuudella, luotettavuudella ja yhteistyöllä, kerrotaan yrityksen julkistamassa tiedotteessa.

Vain harva yli 110-vuotias

Suomessa toimii Kaupparekisterin mukaan tällä hetkellä lähes puoli miljoonaa yritystä. Näistä yli 110-vuotiaita on vain 79 kappaletta. Pitkän iän salaisuuden tuntevat siis vain harvat ja valitut.

– Täyttäessään 100 vuotta Otto Brandt -konserni julkaisi historiikin nimeltä Otto Brandtin tie. Kyseinen kirja valittiin vuoden urheilukirjaksi Suomessa. Nyt olemme käynnistämässä uutta kirjaprojektia jonka työnimenä on Otto Brandtin kiertotie. Haluamme kertoa myös niistä virheistä, epäonnistumisista, haasteista ja vääristä valinnoista mitä jokaisen hyvin menestyneenkin yrityksen historiaan väistämättä kuuluu. Moni muinoin hyvältä tuntunut idea saattaa herättää tänä päivänä pikemminkin hilpeyttä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Haluamme tällä projektilla kannustaa ja inspiroida kaikkia suomalaisia yrityksiä ja yrittäjiä jatkamaan rohkeasti eteenpäin. Sillä vaikka tie onkin joskus pitkä ja kivinen niin ainoastaan yrittämällä voi onnistua, Brandtilla uskotaan.

Otto Brandt toimii jo viidennessä sukupolvessa. Konsernin myynti on noin 90 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee n. 200 henkilöä. Yritysryhmä edustaa maailmanluokan tuotemerkkejä kuten Honda, Polaris, Victory, Indian, Ligier, Arai ja Yanmar. Lisäksi konserniin kuuluu kaksi Suomessa toimivaa venetehdasta jotka valmistavat Terhi- ja Silver-merkkisiä veneitä.

Vähittäiskauppaketju Bike & Boat World on Suomen suurin moottoripyörä-, vene- ja mönkijäkauppa.

Juhlimme merkkipaaluamme työn merkeissä.