Suter Racing on vahvistanut, että sen MMX500-pyörällä kilpaillaan  ensimmäistä kertaa Mansaaren ajoissa 2016. Pyörällä osallistutaan sekä Superbike- että Senior TT -kisoihin.

Pyörän imusta kertoo jotain se, että se valittiin viime vuoden EICMA-näyttelyn halutuimmaksi.

– Se tosiasia, että Suter MMX:ssä on 580 cm3 kaksitahtimoottori, tuntuu herättävän miltei hysteerisiä tunteita, kun se assosioidaan 500cm3 GP-ajojen kanssa, jolloin legendat, kuten Kenny Roberts, Eddie Lawson ja Wayne Gardner vain muutamia nimetäkseni, säännöllisesti taistelivat podiumille pääsystä. Entisaikain hurja räjähtävä kaksitahtimoottoripyörien voima elää vielä monien todellisten fanien muistoissa, ja sitä voidaan pitää moottoripyöräkisojen kulta-aikana, Suterin pääjohtaja Eskil Suter uskoo.

– Suter on herättänyt henkiin karismaattisten 500-kuutioisten aikakauden MMX 500:llaan, tuoden nämä GP-pyörät moderniin kontekstiin. Olemme varustaneet MMX500:n moottorin huippukomponenteilla, joista 500-kuutioisten kisakaudella voitiin vain uneksia, kuten elektronisesti ohjattu polttoaineen ruiskutus ja vastakkain pyörivät kampiakselit, Suter kertoo.

Suter MMX 500, 195 hv 2-tahti V4, yli 310 km/h, 127 kg.

Suter MMX 500, 195 hv 2-tahti V4, yli 310 km/h, 127 kg.

– Suter on rakentanut osaamistaan ja ymmärrystään viime vuosina rakentamalla moduleita ja täydelllisiä moottoripyöriä, tai osatoimittajana GP-kisojen kaikkiin luokkiin. Meillä on ilmiömäisen hyvä paino/tehosuhde - MMX 500 kulkee kuin rakettimoottorilla. Meille tämä (Mansaaren ajot) on täydellinen testiympäristö; syy, miksi haluamme osallistua maailman kovimpaan rr-kisaan. Senior TT -kisa, joka on yli kuusi kierrosta pitkin60 km pitkää Snaefell Mountain -reittiä, on juuri jotain kaikkein kovimmille kilpa-ajajille.

Suter ilmoittaa myöhemmin, ketkä kaksi aiempaa TT-ajojen voittajaa nähdään Suterin ohjaustangoissa Mansaarella tänä vuonna. Sveitsiläisyritys valmistaa rajoitetun 99 kappaleen sarjan MMX 500 -pyöriä. Niiden hinta vapaasti Sveitsissä on 109 000 euroa. Lisätietoja Suterin sivustolta, missä muuten voi samalla kuunnella todella kireän MMX 500:n kiihdytysääntä, vai pitäisikö sanoa -laulua?

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Uusi Suter 500 -kaksitahtikilpuri: V4, 195 hv, 127 kg, yli 310 km/h – kiinnostaako?