Nashvillessä Tennesseessä pidettiin osavaltion Talousvaliokunnan tapahtuma, jossa pohdittiin kypäränkäyttöä koskevan lain uudistamista.

Tennessee Highway Patrolin edustaja Tracy Trott otti omassa puheenvuorossaan ammattilaisen kannan asiaan.

– Olemme tutkineet joka osavaltion tilastot, joka on tehnyt tämän (poistanut kypäränkäytön pakollisuuden), ja kuolleisuusaste mp-onnettomuuksissa on noussut 25 - 100 % teon seurauksena.

Seuraavaksi esitys menee osavaltion hallituksen käsittelyyn.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä osavaltion lainsäätäjät kuulivat hyvin tunnepitoisen todistuksen mieheltä, joka sai aivovamman moottoripyöräonnettomuudessa vuosia sitten.

Patrick Lang kertoi, että hän ja hänen vaimonsa joutuivat moottoripyöräonnettomuuteen Etelä-Dakotassa. He eivät käyttäneet kypäröitä. Langin vaimo kuoli, ja Lang itse sai vakavia päähän kohdistuneita vammoja.

– Jos voisitte viettää kaksi tuntia päässäni ja kehossani, Lang aloitti. – Jos vain voisin antaa sen tunteen joillekin, jotka edes ajattelevat, etteivät käyttäisi kypärää. He eivät epäröisi hetkeäkään käyttää kypärää tulevaisuudessa.

Äänestys laista pidetään ensi viikolla. Asiasta kertoi ensin Newschannel 5. Linkin takaa löytyy myös video Langin puheenvuorosta.