Tällä hetkellä tätä kirjoitettaessa Pet On Wheels -hanke on koonnut Kickstarterissa 5765 euron verran 40 000 euron tavoitteestaan. Hanketta on toki vielä jäljellä 23 päivää, päätöspäivä on 14.3.

Halvimmillaan Pet On Wheelsin saa joukkorahoitushankkeesta tilattuna 99 euron hintaan. Normaalihinta on noin 200 euroa. Valmistusmaa on Italia ja yritys, joka POWeja tekee on milanolainen. Lemmikinkuljetusvälinettä on saatavissa eri väreissä, joten voit tilata sen skootteriisi tai moottoripyörääsi sopivana.

POW asennetaan skootterin tai moottoripyörän takatelineelle, johon kuljetuskopin saa asennettua pikalukituksella. Koppi on monikäyttöinen, sillä sitä pystyy paitsi kantamaan kädessään, niin sen voi myös kiinnittää suoraan auton turvavöihin.

POW on tarkoitettu pienehköille, alle kymmenkiloisille koirille, ja pääajatuksena kantokopin rakentamisessa on ollut lemmikkien oma turvallisuus.

Turvallisuus ennen kaikkea

Koira kaksipyöräisen kyydissä on toki hauska nähtävyys, mutta irrallaan oleva koira on turvaton myös moottoripyörän kyydissä. Esimerkiksi Italiassa koiran kuljettaminen moottoripyörän tai skootterin kyydissä on kiellettyä, ellei eläintä ole kiinnitetty kunnolla pyörään, ja jollei sitä kuljeteta sopivassa laukussa tai häkissä.

Eri maissa on voimassa erilaisia rajoituksia asian suhteen, USA:ssa minkä tahansa eläimen pitää saada matkustaa turvallisessa laukussa tai häkissä tavalla, joka mahdollistaa sen estämisen, ettei eläin tule heitetyksi, hyppää tai putoa pyörän selästä.

Australiassa puolestaan moottoripyörän kuljettaja ei voi kuljettaa eläintä itsensä ja ohjaustangon välissä.

PET On Wheels on  monikäyttöinen lemmikinkuljetin.

PET On Wheels on monikäyttöinen lemmikinkuljetin.

Kypärälaukun kokoinen

POW on rakennettu täyttämään täysin mitkä tahansa vaatimukset. Lisäksi se on asiallisen kokoinen, ei yhtään sen suurempi kuin yhden kypärän kuljettamista varten suunniteltu sivu- tai takalaukku.

POWin sisällä lemmikki voi rentoutua istuen samalla pehmeällä tyynyllä, ja ilma-aukot pitävät huolen, ettei koiralla myöskään ole kuuma. Oheisella videolla voitte nähdä POWin käytännön toiminnassa. Sen perusteella koira näyttää viihtyvä hyvin kuljetuslaukussa. Ja kuten arvata saattaa, koirathan pitävät moottoripyörän kyydissä olemisesta.

Koska Pow kiinnitetään takalaukulle varattuun tilaan, siitä on ratkaisuna vielä sekin etu, että varsinainen takapenkki jää tyhjäksi ihmismatkustajaa varten.

Lisätietoja Kickstarter-hankkeesta täältä ja alla voit vielä varmistaa videolta, että toteutus vastaa itsesi ja lemmikkisi tarpeita.