Toinen rahoituksen saajista on Armourgel Ltd, joka käyttää rahansa kehittääkseen moottoripyöräkypäriin vaimennusmateriaalin, joka suojaa kuljettajia entistä paremmin aivovammoilta.

Fusion Processingille rahat puolestaan myönnettiin kehittämään järjestelmää, joka tutkien ja kameroiden avulla pystyy päättelemään sen, milloin moottoripyöräilijä on lähestymässä risteystä.

Walesin talous- ja liikenneministeri Edwina Hart totesi varojen myöntötilaisuudessa pitämässään puheessa, että "Walesin tiet ovat maailman turvallisimpien kulkuväylien joukossa, mutta yksi prioriteeteistamme on parantaa edelleen sekä vähentää moottoripyöräkuolleisuuden määrää. Näissä hankkeissa etsitään innovatiivisia tapoja suojella moottoripyöräilijää sekä vähentää onnettomuuksia."

Cycle Eye

Fusion Processingilla on jo takataskussaan tuote, jota testataan pilottikäytössä mm. Lontoon busseissa. Se on nimeltään Cycle Eye ja se perustuu tutkateknologiaan, jolla hälytetään auton kuljettaja huomaamaan, jos lähistöllä on matkassa polkupyöräilijöitä. Järjestelmä kertoo ja hälyttää, missä nämä ovat, busseissa kun on runsaasti kuolleita kulmia.

Vilkkaassa kaupunkiruuhkassa järjestelmästä on varmasti iloa bussin kuljettajalle. Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Armourgel

Armourgel on yrityksen nimi sekä samalla tavaramerkki. Yrityksen suojusmateriaali perustuu visko-elastisista polymeereista valmistettuihin suojiin ja panssareihin. Materiaalilla on muutama erikoisuus, mikä selittää sen suosion.

Armourgel on ensinnäkin taipuisaa ja pehmeää normaalitilanteessa, mikä mahdollistaa hyvän liikkuvuuden. Materiaalin ominaisuudet muuttuvat, kun se joutuu iskun kohteeksi: sen molekyylit liittyvät toisiinsa, ja se jäykistyy ja muodostaa panssarin, joka suojaa hyvin iskulta kohtuullisen ohuinkin (esimerkiksi 6 mm:n) materiaalivahvuuksin. Joustavuus yhdistettynä oikea-aikaiseen kykyyn suojata, on tehnyt materiaalista suositun.

Ja toisin kuin polyuretaani tai EPS-vaahtomuovit Armourgel kestää useita iskuja samaan kohtaan tuhoutumatta. Materiaalista on lisäksi helppo tehdä rakenteita, jotka sallivat hyvän tuuletuksen. Armourgeliä voi myös pestä 40-asteisessa vedessä kymmeniä kertoja materiaalin kärsimättä. Se vähentää jopa 80 % iskusta kehoon kohdistuvan voiman määrää.

Lisätietoja Armourgelin kotisivuilta. Kannattaa myös katsoa tämän linkin sisältämä video, jossa kerrotaan enemmän materiaalin ominaisuuksista. Käsittääksemme esimerkiksi Rukan pukujen suojissa käytetään visko-elastisista polymeereista valmistettuja suojuksia.