Fabian Furrer käyttää tuotteestaan nimitystä "bivouac", jolle emme löytäneet oikein selkeää suomenkielista vastinetta, mutta laavu- tai louekangas lienee sopivan kuvaava sana kuvaamaan sitä, mistä tuotteessa on kysymys. Oheiset kuvat varmaan kertovat nekin olennaisen asiasta.

Exposed laavukangas on joka tapauksessa suunniteltu nimenomaan moottoripyöräkäyttöön ja Furrerin sanoja lainataksemme "tarjoaa välttämättömän suojan ja antaa sinun nauttia ulkoilmasta puhtaimmalla mahdollisella tavalla". Laavussa käytetään moottoripyörää osana tukirakennetta, jotta se voidaan pakata pienimpään mahdolliseen tilaan.

Exposed pakkautuu pieneen tilaan.

Exposed pakkautuu pieneen tilaan.

Isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle

Materiaalit on huolella valittu ja suunniteltu kestämään ja tarjoamaan täydellisen suoja. Laavuvaatteessa on riittävästi tilaa yhdelle henkilölle ja matkatavaroille.

Laavu on valmistettu sellaisista materiaaleista, että sinun tarvitsee ostaa sellainen vain kerran, ja se kestää sukupolvien käytön, Ferrer lupaa. Bivouac on tehty Cordurasta ja se on täysin vedenpitävä, sekä paljon kestävämpi kuin tavallisessa teltassa käytetty rip-stop nailon.

Exposed pakataan rullanmuotoisesti, ja se on pakattuna vai 15 cm halkaisijaltaan ja pituudeltaan 45 cm. Mitat kertovat, että se sopii siististi moottoripyöräsi kyytiin. Laavussa on myös nahkahihnat joita käytetään sekä sen kiinnitykseen että laavukankaan asentamiseen. Myös matalat tukiputket mahtuvat pakettiin.

Tämän saat omaksesi ostaessasi tuotteen.

Tämän saat omaksesi ostaessasi tuotteen.

Kallis?

Hankkeeseen on haettu joukkorahoitusta ja onnistuttu myös saamaan se Kickstarterin kautta, vaikka haku on vielä kesken. Tätä kirjoitettaessa rahaa oli koossa 19 823 Sveitsin frangia halutusta 16 000:sta, ja rahoituskierrosta on vielä jäljellä 16 päivää.

Ajatus vaikuttaa hyvältä, mutta jos jotain voisi kritisoida, on se tuotteen hinta. Tällä hetkellä sen saa Kickstarterin kautta hintaan 386 euroa, joka on sentään alennettu hinta normaalista 589 eurosta. Se on paljon tämäntyyppisestä tuotteesta. Nopeimmat 50 olivat saaneet Exposedin 268 euroon, mutta ne oli myyty loppuun. 386 euron hinta ei sitten enää ollutkaan houkuttanut juuri ketään.

Yksityiskohtia.

Yksityiskohtia.

Joka tapauksessa lisätietoja tästä sinänsä mielenkiintoisesta tuotteesta saat hankkeen sivustolta. Katso myös alla oleva video. Se on yksi parhaista moottoripyöräretkeilyn fiilistelyvideoista, mitä olemme nähneet.

 

Exposed pystytettynä.

Exposed pystytettynä.

 

Tunnelmia.

Tunnelmia.