Brain One on italialaisen insinööritoimisto Brainin käsialaa, ja se on kooltaan noin puolet tupakka-askista. Laite kiinnitetään moottoripyörään, ja se toimii sekä itsenäisesti että yhdessä älypuhelimeen asennettavan sovellusohjelman kanssa.

Paitsi isoa määrää tietoa, laite pystyy tekemään datasta videoita, jolloin näet täsmälleen, kun olet pystynyt huippusuoritukseen, tai missä voisit parantaa ja hienosäätää ajamistasi, jotta pystyisit entistä parempaan.

Brain One on moottoriurheilua varten kehitetty kannettava ja älykäs telemetrialaite. Se seuraa suorituskykyä ja antaa reaaliaikaista palautetta ja tallentaa ajostasi dataa, jonka voit välittömästi jakaa ystäviesi kanssa. Laite ei tarvitse mitään kytkentää pyörääsi, vaan aloittaa tallentamisen heti yhdellä napinpainalluksella joko älypuhelimeesi tai suoraan laitteen omaan 4 gigatavun muistiin.

Brain One sopii mihin tahansa moottoriurheiluun tai vastaavaan ja myöskin ohjelmistokehittäjille. Se käyttää Android-käyttöjärjestelmää, mutta toimii myös iOS-laitteiden kanssa. API-sovellusrajapintoja hyödyntämällä laite voidaan sovittaa mihin tahansa urheilulajiin.

Monipuolista mittausta

Brain One mittaa ja seuraa nopeutta, käytettyä vaihdetta, kierrosaikaa, liikerataa, ulkolämpötilaa, moottorin kierroslukua, kallistuskulmaa, kiihtyvyyttä, jarrutusta, G-voimien suuruutta sekä ajetun reitin korkeuseroja. Laitteen mitat ovat 54x59x23 mm.

Sen mittalaitteita ovat mm. GPS- ja Glonass-sensori, lämpötila-anturi, mikrofoni, 9-akselinen inertiamittaus ja barometri. Lisäksi siinä on 4 gt sisäinen muisti, wi-fi, Bluetooth LE, Android-käyttöjärjestelmä ja se on vedenpitävä ja iskunkestävä. Akun pitäisi kestää kevyesti päivän käytön.

Mikäli sattuu onnettomuus, laite lähettää tekstiviestin ennaltavalituille vastaanottajille ja se on myös Gopro-yhteensopiva. Laitteen mukana tulee myös tietokoneohjelmisto.

Tätä kirjoitettaessa Brain One on kerännyt 29 468 euroa 50 000 euron tavoitteestaan, ja vielä on 22 kampanjapäivää jäljellä. Halvimmaan laitteen saa kampanjasta tällä hetkellä 229 € hintaan, kun normaalihinta on 299 euroa. Halvimmat eoi 199 euron ennakkovaraukset on jo myyty loppuun.

Lisätietoja Kickstarterin kampanjasivuilta. Katso video alla ja kampanjasivulla on vielä runsaasti videomateriaalia mm. datan käsittelemisestä tietokoneella jne.