Öhlinsin takaisinkutsuma iskunvaimenninmalli edustaa TTX 36 -mallisarjaa ja siihen kuuluvat TTX GP, TTX RT ja TTX36 MkII moottoripyöriin tarkoitetut iskunvaimentimet.

Ne voivat sisältää riskin, ettei männän varren lukitusmutteria ole kunnolla kiristetty. Mikäli näin on käynyt, niin männän varren puutteellinen kiinnitys saattaa aiheuttaa metalli vastaan metalli kontaktin. Jos mutteri irtoaa kokonaan, pyörästä tavallaan katoaa takajousitus.

Riskin sisältävät vaimentimet valmistetiin 5.11.2013 - 25.3.2015 välisenä aikana. Ongelmaa on mahdoton nähdä ulkopuolelta, joten kaikkein ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa vaimentimen valmistusnumerot. Oheisesta kuvasta näet, mihin numerot on vaimentimessa sijoitettu, ja syöttämällä numerot valmistajan sivulle täällä, saat tiedon siitä, sisältääkö vaimentimesi kyseisen riskin vai ei.

Osanumerosta syötetään sivulle kaksi kirjainta ja kolme ensimmäistä numeroa ja eränumerosta kuusi numeroa.

Saat sivustolta heti tiedon siitä, tarvitseeko vaimentimesi korjausta. Mikäli vaimennin vaatii huoltoa, Öhlinsin teknikot ottavat heti yhteyttä sinuun sähköpostitse ja kertovat, mihin lähettää vaimennin huoltoon.

Öhlins myös kieltää ajamasta pyörillä, joissa on TTX 36 -sarjaan kuuluvat tarkastamattomat vaimentimet.

Asiasta kertoi ensin Morebikes.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Öhlinsin huippuiskunvaimentimen takaisinkutsu vaikuttaa useisiin superpyöriin