Englantilainen eläkkeellä oleva hammaslääkäri Jock Stares täytti 100 vuotta karkauspäivänä 29. helmikuuta. Mies väittää kuitenkin tuntevansa paremminkin kuin olisi vasta 25.

Stares pitää nykyisestä pyörästään, joka on Yamahan satapiikki skootteri. Sen avulla hän voi piipahtaa kylää tekemään ostoksensa ja mennä tervehtimään ystäviään. 

– Jalkani eivät enää ole niin hyvät kuin olivat aiemmin. Voin edelleen kävellä, mutten niin pitkiä matkoja. 

Hän pitää itseään kuitenkin onnenpekkana, koska on niin hyvässä kunnossa ikäisekseen. Mies toteaa, että hän on elänyt hyvin onnellisen elämän. Hänellä oli hieno lapsuus ja erittäin onnellinen avioliitto elämänsä naisen kanssa. 

Vaimo Babs kuoli jo 16 vuotta sitten, mutta pariskunnan poika Roger, kolme lastenlasta ja viisi seitsemästä lapsenlapsenlapsesta osallistui Jockin syntymäpäivien juhlintaan. Juhlat jatkuivat koko viikon eri ihmisten kanssa.

Miehen rakkaus moottoripyöriin syttyi jo lapsena, kun isä osti hänelle vanhan pyöränraadon romuttamolta.

Nykyisin Jock Stares vierailee vanhainkodissa tai vielä omissa kodeissaan asuvia kavereitaan katsomassa. Ja jos paikalla on piano, hän saa kaikki mukaan laulamaan, mikä tuo erityisesti iloa dementikoille, todetaan South-Wales Eveningpostin artikkelissa, missä on myös nähtävissä kuvia ja Jockin ajovideo.

Kuten Motouutisissa nähdyistä jutuistakin käy ilmi, yhä iäkkäämmät ihmiset pystyvät edelleen ajamaan turvallisesti moottoripyörällä, mikä toivottavasti lämmittää ikääntyvää harrastajakuntaa. Heinosta elämän täyttävästä harrastuksesta ei tarvitse luopua, vaikka vuosia tuleekin lisää.