Kävimme katsomassa eilen illalla näyttelyn kokoamista ja tapasimme myös pari oman pyöränsä näytteille tuonutta rakentajaa.

Seinäjoen Areenan pihalla kuorma- ja pakettiautojen uumenista siirrettiin toinen toistaan komeampia pyöriä sisätiloihin.

– Toimme kaiken kaikkiaan kahdeksan pyörää, joista kaksi on ilmoitettu näyttelyn kilpailuun ja loput ovat nähtävillä Fuckin Freeks Forever osastollamme, kertoo Jari Laaka etsiessään paikkaa Mika Keitaanniemen rakentamalle näyttelypyörälle.

Jari Laaka ottamassa Mika Keitaanniemen rakentamaa näyttelypyörää alas autonlavalta.

Jari Laaka ottamassa Mika Keitaanniemen rakentamaa näyttelypyörää alas autonlavalta.

Vaasalainen Roope Lundström toi Seinäjoelle vuosimallin -74 Yamaha XS650:n, eli Jytäjammun.

– Tämä on alun perin tunnetun pyöränrakentajan Jussi Lindgrenin rakentama pyörä. Se oli pahoin kolaroitu, joten sain tämän hyvin edullisesti. Pari vuotta olen tätä rakentanut ja se valmistui viime syksynä Vaasan Westcoast Motor Show'hun. Suoristin rungon, ja laitoin kaikki maalaukset, penkin, sarvet ja jalkatapit uusiksi.

– Tämä on tehty ihan käyttöpyöräksi. Alunperin tässä ei ollut etujarruja ollenkaan ja todennäköisesti se olikin osasyynä sattuneeseen kolariin. Lisäsin tähän puuttuvat jarrut, joten nyt voi ajaa siltäkin osin turvallisesti. Pyöriä olen rakentanut viisi vuotta. Amerikkalaisia autoja sitäkin kaummin. Edelliset pyörät ovat olleet Harrikoita, mutta niitä rakennetaan niin paljon, että siksi Yamaha on mielenkiintoisempi valinta, Lundström selvitti. – Jytäri on oiottu, suoristettu, jarrutestattu ja kaikenkukkuraksi rekisteröity ja muutoskatsastettu virallisesti jäykkäperäksi.

Vaasalaisen Roope Lundströmin vm. -74 Yamaha XS650, eli Jytäjammu.

Vaasalaisen Roope Lundströmin vm. -74 Yamaha XS650, eli Jytäjammu.

Sinisen H-D Sportsterin kanssa operoi Sami Kämäräinen.

– Pyöräni oli Jyväskylässä näyttelyssä ja se oli siellä huomattu. Täkäläiset järjestäjät soittivat minulle ja esittivät kutsun tulla, joten lähdimme liikkeelle. Pyörä on "Blue Angel", vm. -92 H-D Sportster. Tähän on vaihdettu kaikki: runko, tankki, pakoputkisto. Olen rakentanut pyöriä 5-6 vuotta ja tämä on 3. rakentamani pyörä.

Tässä on kyse samasta kuin kaikessa muussakin kohdallani: kun en ole tyytyväinen, niin rakennan itse, oli kysymyksessä sitten talo, auto tai moottoripyörä. Tätä tehdessä ja moottoripyörällä ajaessa tunnen Pyhän Hengen rauhan. Tuon oman uskoni esille tämän harrastukseni kautta, erotun sillä tavalla normaalista rakentajien joukosta, Preacher MC:tä edustava Sami Kämäräinen kertoo.

Sami Kämäräisen Blue Angel, vuosimallin -92 H-D Sportster.

Sami Kämäräisen Blue Angel, vuosimallin -92 H-D Sportster.

Osa oli saanut jo pyöränsä näyttelykuntoon, osa paikoista odotti täyttymistä. Areenalla valmistelut jatkuivat vielä lähdettyämme, että kaikki on valmiina kello 10.00, kun ovet näyttely-yleisölle tänään avautuvat. Bikeshow'ssa on paljon nähtävää, josta kerromme lisää.

Preacher MC:n Sami Kämäräinen pyörineen.

Preacher MC:n Sami Kämäräinen pyörineen.