Motorcycle Outreahin laskelma hyödystä perustuu siihen, että Brough Superioreista maksetaan aina huutokaupoissa tähtitieteellisiä hintoja, joten jos huonokuntoisen pyörän saa 100 000 punnalla, eli 128 000 eurolla ja sen restauroi sekä myy uudelleen huutokaupalla, niin voittoa voisi jäädä parhaimmillaan kymmeniätuhansia. Ne käytettäisiin sitten kehitysaputyöhön Indonesiassa ja Afrikassa.

Esimerkiksi juuri lokakuussa Bonhamsin järjestämässä huutokaupassa myytiin kaksi Brough Superior 981 cm3 SS100 Alpine Grand Sport -projektia, mikä tarkoittaa vähän enempää kuin läjää moottoripyörien osia. Näistä toisesta maksettiin käsittämättömät 317 000 euroa ja toisesta 347 000 euroa.

Latolöytö-Broughit kaupataan Bonhamsin huutokaupassa 24. huhtikuuta.

– Minkä tahansa näistä pyöristä restaurointipotentiaali tarkoittaa sitä, että kyse ei ole pelkästään toivorikkaasta projektista, vaan hankkeesta, joka perustuu monessa restauroinnissa osaamisensa osoittaneen rakentajamme Craig Carey-Clinchin osaamiseen, Motorcycle Outreachin johtaja Simon Dufton kertoo.

Hankkeelle haetaan joukkorahoitusta CrowdFunderin kautta. Mikäli haluat osallistua tai tutustua asiaan muuten, tässä linkki sivustolle. Tätä kirjoitettaessa hankkeen menestys on vielä ollut vaatimaton. Tavoitellusta 100 000 punnan summasta on koossa vasta 120 puntaa. Hanketta on jäljellä vielä 31 päivää, joten kaikki on mahdollista.

Asiasta kertoi ensin Motofire.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Vuosisadan latolöytö - kahdeksan kadonneeksi luultua huippuharvinaista moottoripyörää löydetty

Täällä myytiin viikonloppuna ennätyksellisen 4,8 miljoonan euron edestä mp-aarteita