– Custom Bikers Finlandin kerhomerkki korostaa vapautta. C.B.F on perustettu noin kaksi vuotta sitten. Ajatuksen ideoitsijoina toimivat Paul Nylander, Marko Patokoski ja Ari Riekkinen, jotka olivat moottoripyöräilyä harrastavia Facebook-ystäviä. Emme ole MC tai MCC, eikä meistä sellaista koskaan tule. Jäseniä on tähän mennessä kertynyt 264. Yleisimmin meidät on löydetty yhdistyksen FB-sivujen kautta ja jäsenmäärän kasvaessa tietysti sana on levinnyt. Myös jäsenten liivit on huomattu, jonka innoittamana olemme saanut lisää jäseniä. Jäseniä on ihan ympäri Suomea Torniosta alaspäin.Tämä Bikeshow on ensimmäinen kerta, kun olemme näin isosti näkyvillä, Tiina Patokoski toteaa.

– Liittymiskaavake löytyy C.B.F:n nettisivuilta www.custombikers.fi. Kun saan uuden jäsenyyshakemuksen, soitan jokaiselle uudelle jäsenelle henkilökohtaisesti. On tärkeää, että jäsenillä on tunne, että hänet otetaan hyvin vastaan, emmekä ole vain jäsenmaksuja rahastava etäinen porukka. Tässä on varmaan yksi syy miksi C.B.F:stä on tullut hyvin lämminhenkinen perhemäinen porukka.

CBF:n sihteeri Tiina Patokoski ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä jokaiseen uuteen jäseneen.

CBF:n sihteeri Tiina Patokoski ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä jokaiseen uuteen jäseneen.

– Korostamme vapautta. Ainoa kriteeri jäseneksi pääsyyn on Custom-tyylinen pyörä. C.B.F:lle on ollut selvästi tilaus, se että custompyörän merkillä ei ole mitään väliä, eikä jäsenistöllä ole mitään velvotteita tai kahlitsevia sääntöjä. Perhejäsenyyttä voivat hakea puolisot ja lapset, siksi jäsenistömme ikärakenne on hyvin laaja lähes vauvasta vaariin. Näin olemme onnistuneet keräämään Custom-henkisiä motoristeja yhteen.

Vuosittain C.B.F järjestää muutamia isompia tapahtumia, ajokauden avajaisista ruosteenpoistokursseihin. Jäsenet järjestävät itsenäisesti erinlaisia ajoreissuja ja osallistuvat kokoontumisajoihin.

Hyväntekeväisyydessä C.B.F on vahvasti mukana. Jäseniä kannustetaan osallistumaan muun muassa MKKV:n tapahtumiin. Myynnissä on erityinen hyväntekeväisyysmerkki, jonka tuotto viime vuonna lahjoitettiin Mannerheimin lastensuojeluliiton hyväksi ja Poker Run:in tuotto ohjattiin Päijät-Hämeen keskussairaalan lastenosastolle. Tänä vuonna järjestetään Poker Run-tapahtuma Lahdessa ja Tervolassa, joista Tervolan tapahtuman tuotto ohjataan eräälle pienelle Keminmaalla sijaitsevalle perhekodille. C.B.F on luonnollisesti SMOTO:n jäsenyhdistys, koska sitä kautta halutaan olla mukana myös motoristien edunvalvontatyössä.

Tänne ovat siis kaikki custom-henkiset motoristit lämpimästi tervetulleita, asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Edellä mainitun nettisivujen lisäksi Custom Bikers Finland löytyy luonnollisesti myös FB:stä: C.B.F & Free Bikers.

Perhejäsenyyskin on mahdollinen, kuten kuvasta näkyy.

Perhejäsenyyskin on mahdollinen, kuten kuvasta näkyy.

Poker Run: Pokerin peluuta moottoripyörällä ajaen

Säännöt ovat yksinkertaiset. On tietty reitti, joka ajetaan. Reitin varrella on neljä rastia/pysähdyspistettä, joilta kultakin saadaan yksi pokerikortti. Maalissa käteen tulee vielä korteista viides, eli pokerikäsi on valmis. C.B.F:n Poker Run:ssa palkitaan kolme parasta ja kaikkein huonoin pokerikäsi. Seuraava Poker Run järjestetään 4. kesäkuuta yhteistyössä Lahden Ace Corner:in kanssa. Poker Run on avoin kaikille motoristeille. Osallistumismaksu on 20 €/kuski ja 10 €/matkustaja. Tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen lasten hyväksi. Tarkempi kohde ilmoitetaan myöhemmin.