Samsung tekee hankkeessa yhteistyötä Yamahan kanssa, jonka kolmipyöräiseen Tricity-skootteriin liitettynä teknologia oheisissa kuvissa ja videolla on.

Samsung on nimennyt teknologiansa Smart Windshieldiksi, älytuulilasiksi ja tässä tapauksessa näyttö on rakennettu pleksin yhteyteen. Näyttö on läpinäkyvä ja sijoitettu alas tuulilasiin, joten se ei häiritse kuljettajan näkökenttää. Näyttö ja sen ohjainlaitteisto kytkeytyvät älypuhelimeen WiFi:n kautta. Puhelimeen ladattu sovellus huolehtii puhelimen näytöllä näkyvien asioiden näyttämisestä tuulilasiin integroidulla ruudulla. 

Kuljettaja näkee näytöltä navigointiohjeet helposti.

Kuljettaja näkee näytöltä navigointiohjeet helposti.

 

Tuulilasin ruudulla voidaan näyttää navigointiohjeita, tietoja sähköposteista ja tekstiviesteistä sekä tulevista puheluista. Sovellus osaa lähettää halutessasi automaattisesti tekstiviestin soittajalle, että olet tien päällä, etkä pysty vastaamaan puhelimeen. Katso video alla.

Smart Windscreen voi tien päällä olla myös merkittävä osa ajoneujen välistä kommunikointia. Yamaha työskentelee Hondan ja BMW Motorradin kanssa yhteistyössä Connected Motorcycle Consortiumissa kehittääkseen pyörästä-pyörään ja ajoneuvosta-ajoneuvoon kommunikoinnille standardeja.

Samoin soittajan. Ohjelmisto osaa lähettää tekstiviestin, jollet halua vastata.

Samoin soittajan. Ohjelmisto osaa lähettää tekstiviestin, jollet halua vastata.

Asiasta kertoi Motorcycle.

Tällä hetkellä Samsung Smart Windshield on prototyyppivaiheessa. On mielenkiintoista nähdä, toteutuuko se, ja missä muodossa. Onko tulevaisuuden moottoripyörissä automaattisesti pieni tai isompi pleksi ja siihen liitetty isohko erillinen näyttö, johon vain liitetään älypuhelin langattomasti ohjelmistoineen ja joka ohjaa kulkuasi sekä kommunikoi muiden ajoneuvojen kanssa sekä varoittaa lähestyvistä ajoneuvoista. Tämä tarkoittaisi sitä, että turvallisuus liikenteessä paranisi automaattisesti.

Myös Bosch pohtii ajoneuvojen välistä kommunikointia, monesta muusta laite- ja moottoripyörävalmistajasta puhumattakaan.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Eicma: Moottoripyörät verkottuvat vauhdilla, tulossa myös sokean pisteen avustin ja ajonvakautusjärjestelmä

Mp-valmistajajätit ryhtyivät yhteistyöhön älyliikenteen ja siten moottoripyöräilyn turvallisuuden parantamiseksi

 

Samsungin Smart Windshieldin näyttö on läpinäkyvä.

Samsungin Smart Windshieldin näyttö on läpinäkyvä.