Washington D.C:n poliisi tekee töitä Harleyn kanssa asiassa. Mikäli ratkaisua ei löydy, poliisi ajaa vanhemman mallisilla pyörillä virkaanastujaistilaisuudessa. Mutta samalla poliisi kantaa huolta siitä, että pitkä, vakavasti otettu perinne on katkeamassa.

Pääkaupungin moottoripyöräpoliisit olivat olleet järkyttyneitä kuultuaan H-D:n päätöksestä, koska ne ovat eräänlainen tunnusmerkki heille, ja edustivat hyvin Harley-Davidsonia.

Poliisin sivuvaunuja käytetään hyvin harvoin kuljettamaan matkustajaa, mutta niillä on käytännön merkitystä kaupungissa, missä poliisi huolehtii maailman johtajien ja muiden merkkihenkilöiden turvallisuudesta. Ylimääräinen pyörä sekä paino tekevät lumella ja jäällä ajamisesta turvallisempaa.

Harleyt ja uudet presidentit kuuluvat yhteen

Lisäksi sivuvaunuilla varustettujen pyörien koreografiset muodostelmat ovat olennaisia juhlakulkueelle. Poliisin mielestä kyse ei olisi samasta tapahtumasta ilman sivuvaunuja. Harleyt, sivuvaunut ja uudet presidentit vain kuuluvat yhteen.

– Harleytä pidetään traditiona ja kun ihmiset näkevät sivuvaunujen tulevan presidentin kanssa, niin se merkitsee jotain. Se on osa Amerikan historiaa, poliisin edustaja kommentoi Washington Postin haastattelussa.

Pääkaupungin moottoripyöräpoliisilla on 55 moottoripyörää ja 65 sivuvaunun varasto. Monia niistä ei ole koskaan käytetty. Ongelmana tällä hetkellä on löytää riittävän vanhanmallisia moottoripyöriä yhdistettäväksi sivuvaunuihin, sillä uusien pyörien ABS-jarrut eivät ole yhteensopivat vaunujen jarrujen kanssa.

Harley-Davidson lopetti 97 vuotta kestäneen sivuvaunujen valmistuksen 2011 laskevan myynnin vuoksi. Päätös herätti ärtymystä ja katkeruutta sivuvaunujen kannattajien ja moottoripyöräkerhojen keskuudessa.

Myös poliisi oli harmissaan asiasta varsinkin kylmän sään alueilla, missä sivuvaunut ovat ainoa vaihtoehto tekemään talviajon turvalliseksi. Vaunun kolmas pyörä mahdollistaa myös kävelyvauhtiakin hitaamman ajon.