Konneveden Moottorikerho / UA:n Kari ”Wehnä” Vehniäinen saavutti tänään kaksi Suomen mestaruutta lisää Vieremällä ajetussa kauden toiseksi viimeisessä jääradan SM-osakilpailussa, joka sujui täysin Mika Kallion hallinnassa.

Kari Vehniäinen on tehnyt koko jääratakauden matkaa sekä Open A että Lites A -luokkien Suomen mestariksi. Ainoa, joka on miehelle pystynyt kunnolla laittamaan kampoihin on KTM:n MotoGP-testeistä Suomeen jääratakoitoksiin pariin otteeseen lentänyt Mika Kallio.

Myös lauantaina Vieremällä aurinkoisessa kelissä ajetussa kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kallio oli täysin ylivoimainen. Hän kuittasi päivän ensimmäisen Open A -luokan nimiinsä vakuuttavalla ja varmalla ajollaan jättäen selvästi taakseen Tampereen Antti Soitialan ja Vehniäisen, joka tosin taisi jo varmistella mestaruuttaan.

Mika ja Hannu Kallio. Kuva Pentti Korhonen.

Mika ja Hannu Kallio. Kuva Pentti Korhonen.

Päivän ensimmäisessä Lites A -luokan lähdössä Kallio oli itse varmuus ja meni menojaan ylivoimaiseen voittoon. Hopeasta taistelivat Seinäjoen Mikko Koskinen ja Vehniäinen. ”Wehnä” ohitti Koskisen viimeisellä kierroksella jättäen näin Koskisen pronssille. Konneveden Erkki Silvasti oli kärjen vauhdissa, mutta lipsautti nurin kisan puolivälissä. Hän pääsi kuitenkin jatkamaan ilman loukkaantumista.

Open A -luokan toisessa lähdössä Seinäjoen Herman Kenkkilä laittoi Kallion erittäin ahtaalle, mutta Mika ei ollut kuitenkaan yllätettävissä ja vei päivän kolmannen voiton ennen Kenkkilää. Vehniäinen tapansa mukaan antoi lähdössä liikaa tasoitusta ja kovan puurtamisen jälkeen nousi neljänneksi juuri Tampereen Antti Soitialan jälkeen.

Kallio jatkoi dominointiaan myös päivän toisessa Lites A –luokan lähdössä jättäen taakseen Silvastin. Kolmanneksi pinnisteli niukasti taas kertaalleen huonon lähdön ottanut Vehniäinen ennen Seinäjoen Mikko Koskista.

– Kaksi ensimmäistä lähtöä olivat melko helppoja, mutta kahdessa viimeisessä joutui ihan tosissaan tekemään töitä, Kallio kommentoi.

Tepi Länsivuori ojensi Kalliolle palkinnon. Kuva Pentti Korhonen

Tepi Länsivuori ojensi Kalliolle palkinnon. Kuva Pentti Korhonen

Vehniäisellä on kasassa nyt huikeat 25 Suomen mestaruutta.

– Näin me juuri tässä pisteet laskimme ja näköjään minä voitin molemmat mestaruudet. Ihan kivaltahan se tuntuu, vaikka vähän harmittaakin nuo huonot lähdöt. Iso kiitos mestaruuksista kuuluu taustajoukoille, Vehniäinen kiitteli.

Myös veteraaniluokka oli Kallion perheen juhlaa, kun Mikan isä Hannu osallistui kauden ensimmäiseen koitokseensa samalla kivuten luokan korkeimmalle korokkeelle kovan kamppailun jälkeen.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänään Iisalmessa klo 12 alkaen.

Kilpailun tulokset Iceroadracingin sivuilta.