Storm Pulse on hollantilaisen Eindhovenin teknisen yliopiston hankkeen tulos. Konseptipyörä, jonka tarkoituksena on todistaa, että sähkömoottoripyörät voivat olla käytännöllisiä ja elinkelpoisia kuljetusvälineitä.

Vuoden kuluttua sillä aiotaan osallistua 80 päivän kilpailuun. Haasteeseen, jossa matkaan lähdetään Pariisista ja ajetaan kohti Kiinaa. Tavoitteena on todistaa, että maapallon ympäri voidaan matkustaa käyttämättä fossiilisia polttoaineita. 40 000 kilometrin matka ja käytettävissä olevat 80 päivää tuntuvat silti kovilta haasteilta.

Storm Pulse, maksimiteho 70 kW ja huippuvääntö peräti 240 Nm.

Storm Pulse, maksimiteho 70 kW ja huippuvääntö peräti 240 Nm.

Yksi Pulsen etuja on akkurakenne: itsenäiset akkuyksiköt ovat pieniä ja modulaarisia. Se tarkoittaa sitäkin, että lyhyemmälle matkalle ei tarvitse ottaa koko akkurepertuaaria mukaan, vaan pärjää pienemmällä akkumäärällä.

Koko maksimilla mukaan otettavalla akkumäärällä luvataan jopa 380 kilometrin yhtämittainen ajomatka yhdellä latauksella. Se alkaa olla jo matkamotoristinkin mittakaavalla sopiva matka "yhdellä istumalla".  Päiväajomatkaksi latauksineen lupaillaan 500 km.

Koko akkupatteristo voidaan vaihtaa uuteen vain seitsemässä minuutissa, mikä on merkittävästi vähemmän kuin vaikkapa 80 % pikalataus, joka vie 38 minuuttia tai 100 % täyslataus, joka kestää 8 tuntia. 

Suorituskyvystä sen verran, että 0-100 km/ kiihdytys vie 5 sekuntia, ja huippunopeus on 160 km/h. Tyhjäpaino (ilman akkuja) on 160 kg ja ajopaino täysillä akuilla 340 kg.

Akkuyksikköjä voi ottaa mukaansa vain tarvittavan määrän, koska järjestelmä on modulaarinen.

Akkuyksikköjä voi ottaa mukaansa vain tarvittavan määrän, koska järjestelmä on modulaarinen.

Moottorin jatkuva teho on 35 kW ja huipputeho 70 kW. Maksimivääntöä löytyy 240 Nm.

Täyden litium-ioni-akkupaketiston maksimisähköteho on touring-käytössä 28,5 kW ja kilpailukäytössä 14,25 kW. Käytettyjen akkupakettien määrä on vastaavasti 24 ja 12.

Ennen varsinaista kisakoitosta vuoden 2017 huhtikuussa Stormilla aiotaan ajaa 40 000 kilometrin testiajo vapaaehtoisin voimin. Reitti kulkee Euroopasta Keski-Aasiaan ja Kiinaan ja sieltä laivalla USA:han. Matka alkaa elokuussa.

Storm Pulsen suunnitteluun ja rakentamiseen on osallistunut kaikkiaan noin 30 Eindhovenin teknisen yliopiston opiskelijaa. Hanke aloitettiin 2014. Lisätietoja Stormista täältä. Katso video alla.