Tänään julkistamassaan tiedotteessa MV Agusta kertoo mm. seuraavaa:

"MV Agustan brändi, joka on lyönyt uudelleen läpi kansainvälisesti, perustuu intohimon, motivaation, täydellisyyden ja kunnianhimon arvoihin."

Näillä keinoin sen vuotuinen liikevaihto on viidessä vuodessa noussut 30 miljoonasta vuoden 2015 100 miljoonaan euroon, jossa on kasvua 30 % edellisvuodesta. Samoin pyörien myynti on kasvanut 30 % verrattuna markkinoitten 12 % kasvuun.

Yritys on panostanut t&k-toimintaan 15 % liikevaihdostaan parantaakseen näkyvyyttään ja kilpailukykyään sekä vallatakseen usia tuotesegmenttejä. sekä tarjotakseen ensiluokkaista laatua ja suorituskykyä, mitä fanit brändiltä odottavat.

"Ilman tätä jatkuvaa innovointia, investointeja sekä yrittäjyyden intohimoa, sitä italialaisten tuotteiden osaa, josta MV Agusta edustaa ylintä premium-segmenttiä kaksipyöräisten markkinoilla, ei olisi olemassa."

Markkinahuhut

Yritys ottaa kantaa markkinoilla ja lehdistössä velloneihin huhuihin yrityksen pääoman tarpeesta, jotta se pystyisi säilyttämään tämä orgaanisen kasvun.

"MV Agusta on päättänyt pitää toimintansa yhdessä työntekijöidensä sekä luotottajiensa kanssa, joista viimemainitut ovat varmistaneet jatkuvuuden, jonka aikana yritys pystyy tekemään rakennemuutoksen sekä saamaan aikaa positiivista kasvua ja voittoja osakkeenomistajilleen.

Yritys kertoo kasvavansa edellen, ja sillä on vahva tilauskanta kiitos uusien mallien, jotka merkitsevät 42 % kasvua edellisvuoteen verrattuna ja samalla maaliskuussa 36 prosentilla parantunutta myyntiä

"Henkilökunnan aktviisen osallistumisen ja vahvennetun johtamisrakenteen turvin MV Agustalla on jo strategia, jolla se sitoutuu lujittamaan ja vahvistamaan yirtyksen arvoja samoin kuin suojaamaan yrityksen osakkeenomistajia.

Olemme luottavaisia, että - selviydyttyämme tulevasta taloudellisen likviditeetin tilanteesta - yrityksemme toipuu ja saavuttaa sellaisia taloudellisia tuloksia, jotka tyydyttävät luotottajiemme ja työntekijöidemme odotuksia."

Tästä voi siis ainakin vetää sen johtopäätöksen, että taloudellisessa tilanteessa on ongelmia, ja että säästökuuri on päällä. Huhumylly myös ilmeisesti osui oikeaan. Toivottavasti yritys selviää haastavasta tilanteesta.