Michelinin tiedotteen mukaan renkaasta tulee aluksi markkinoille tulee neljä kokoa, joihin kuuluvat myös adventure-luokan pyörien lippulaivan, BMW R 1200 GS -mallin ensiasennuksessa jo käytössä olevat koot. Valikoima täydentyy vuoden 2016 aikana vielä kolmella eri kokovaihtoehdolla. Silloin Michelin Anakee Wild -sarja kattaa suurimman osan markkinoilla olevista tämän luokan moottoripyöristä.

Michelin Anakee Wild soveltuu kuljettajille, jotka ovat seikkailumielisiä ja käyttävät pyöräänsä uusien kokemusten hankkimiseen. Se soveltuu yksin ja matkustajan kanssa ajoon. Uutuusrengas on niitä moottoripyöräilijöitä varten, joiden päämääränä on hakeutua pois asfaltilta ja hyödyntää pyöränsä kaikki ominaisuudet sekä maanteillä että vaihtelevissa maastoissa; hiekassa, kivikoissa ja mutaisilla poluilla. Anakee Wild on monikäyttörengas, jonka suorituskyky pääsee oikeuksiinsa mitä vaihtelevimmissa olosuhteissa ajetaan.

Michelin Anakee Wild -renkaan tuotekehitystiimin tehtävänä oli yhdistää tasapainoisesti kolme ominaisuutta, minkä ansiosta uutuusrengas tarjoaa:

 • – Pitkän käyttöiän ja hyvän keston kulumista ja ylikuumenemista vastaan. Tämä perustuu pintakuvion uudenlaiseen muotoiluun ja optimoituun kuvionsyvyyteen.
 • - Vakaan ja miellyttävän ajotuntuman maantieajossa. Tämä perustuu renkaan radiaalirakenteeseen, joka on nyt ensimmäistä kertaa toteutettu neljässä karkeiden sorarenkaiden koossa. Tarkempia teknisiä tietoja sekä video täällä.
 • - Märkäpitoa ja ajotarkkuutta sekä hyvää pitoa maastoajossa. Näiden ominaisuuksien onnistunut yhdistäminen perustuu kuviopalojen innovatiiviseen muotoiluun, jonka esikuvana ovat Paris-Dakar -kilpailun 33 kertaa voittaneet Michelin Desert -renkaat

Michelin Anakee Wild.

Michelin Anakee Wild.

Teknistä testausta

Uutuusrenkaan kehitystyössä on hyödynnetty moottoripyöräilijöiden omia kokemuksia. Työssä käytettiin apuna T3 Aventure -yritystä, joka on erikoistunut järjestämään seikkailuhenkisiä extreme-ajoja moottoripyöräilijöille kaikilla mantereilla.

T3 Aventure on vuodesta 2013 alkaen avustanut Michelin Anakee Wild -renkaan kehitystyötä testaamalla sitä vaativissa olosuhteissa neljällä mantereella. Testipyörällä BMW R 1200 GS ajettiin neljässä retkikunnassa kaikkiaan 40 000 km testikilometriä lämpötilojen vaihteluvälin ollessa yli 50 astetta (-5° ja +45° välillä):

 • - 12 500 km vuonna 2013, the Long Way Home Asia-retkikunta, reitti Mongolian pääkaupungista Ulan Batorista Istanbuliin, Turkkiin,
 • - 7 500 km lokakuussa 2014, GS ZOULOU-retkikunta, reitti Namibian pääkaupungista Windhoekista Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin,
 • - 4 000 km kuudessa päivässä keväällä 2015, Wild Runners-retkikunta, reitti halki Ranskan ja Espanjan,
 • - 15 000 km syksyllä 2015, GS Gringo-retkikunta, reitti Uruguayn pääkaupungista Montevideosta Argentiinan Ushuaiaan chileläisen rannikkokaupungin Antofagastan kautta halki Brasilian, Paraguayn, Bolivian ja Perun.

T3 Aventuren testiretkikuntien ansiosta Michelin Anakee Wildin pitkä käyttöikä ja kulutuskestävyys on voitu todeta käytännön olosuhteissa.

Myös renkaan soveltuvuus erityyppisille ajopinnoille - asfalttiteistä vaativimmille sorapoluille - sekä sen ajomukavuus ja täsmällinen ohjausvaste todentuivat testien aikana. Retkikuntien osallistujat saattoivat luottaa Michelin Anakee Wild -renkaan suorituskykyyn ja viedä läpi haasteelliset retkensä alusta loppuun samoilla renkailla.

Retkikuntien matkantekoa vaihtelevissa olosuhteissa voi seurata täällä.

Michelin Anakee Wild.

Michelin Anakee Wild.

Eturengaskoot

 • 110/80 R 19 (saatavissa vuoden 2016 toukokuuhun mennessä)
 • 120/70 R 19 (saatavissa vuoden 2016 toukokuuhun mennessä)
 • 90/90 - 21

Takarenkaat

 • 150/70 R 17 (saatavissa vuoden 2016 toukokuuhun mennessä)
 • 170/60 R 17 (saatavissa vuoden 2016 toukokuuhun mennessä)
 • 130/80 – 17
 • 140/80 – 17