Harley-Davidson on "kotoisin" Milwaukeesta, Winconsinista, ja kaikki ovat varmasti kuulleet brändistä ainakin nimeltä, mutta moniko meistä tietää, millainen on todellinen tarina merkin takana.

USA:ssa näytetään 5.9. alkaen sarjaa "Harley & The Davidsons", jossa kerrotaan, miten William S. Harley ja kaksi Davidsonin veljestä perustavat yrityksen ja valotetaan pienestä ladosta 1903 alkanutta tarinaa.

Heidän ensimmäinen H-D moottoripyörän prototyyppinsä oli varustettu 405 cm3 moottorilla. Suunnittelussa auttoi mm. perämoottoreistaan tunnettu Ole Evinrude

Vuonna 1920 he olivat saavuttaneet maailman suurimman moottoripyörävalmistajan tittelin.

Sarjasta on vähän tietoa, mutta tässä brittiläisen tuotantoyhtiön kuvaus aiheesta:

"1900-luvun alussa kaksi vähän yli kaksikymppistä parasta ystävystä Bill Harley ja Arthur Davidson rakensivat ensimmäisen moottoripyöränsä kotikaupungissaan Milwaukeessa. Kun Arthurin vanhempi veli Walter liittyi joukkoon, he perustivat Harley-Davidsonin, voittivat isommat kilpailijansa, pääsivät yli kilpa-ajoissa kärsimistään tragedioista, suuresta lamasta 1929 sekä lopulta loivat vuoden 1936 superpyörän, joka pysyy todisteena heidän kestävyydestään ja ystävyydestään. Se määrittää heidän yritystään sukupolvien ajaksi ja ilmaisee amerikkalaista riskinottokykyä ja vapautta parhaimmillaan".

Epäilemättä sarja tulee nähtäväksi Discovery Channellilla ympäri maailman ennemmin tai myöhemmin. Asiasta kertoi ensin Motofire.