Michael Funk oli nimeltään mies, joka kuoli ilmeisesti poliisien luoteihin astuttuaan ulos näiden piirittämästä moottoripyöräliikkeestä Neenahissa. Funkin leski Theresa Maison-Funk on nostanut nyt 3,5 miljoonan dollarin korvauskanteen Neenahin kaupunkia sekä kolmea tulen avannutta poliisimiestä vastaan.

Neenahissa sijaitsevassa Eagle Nation Cycles -moottoripyöräliikeessä 5.12. tapahtunut välikohtaus oli kaikin tavoin erikoinen, sillä alunperin uutisoimme, että kidnappaaja oli hakemassa takaisin liikkeeseen myymäänsä moottoripyörää.

Oikeuden asiakirjojen mukaan Brian Flatoff, 45-vuotias mieshenkilö otti panttivankeja mp-liikkeen sisältä ja avasi tulen kun poliisi saapui paikalle. Hän joutuu vastaamaan oikeudessa 16 eri syytteeseen, mukana myös murha.

Poliisi ampui Funkin, koska tämä astui ulos mp-liikkeestä kadulle aseistautuneena eikä laskenut asettaan, vaikka häntä siihen kehotettiin. Neenahin poliisi on kertonut, että yksi tai useampi poliisi avasi tulen häntä kohti, ja että myös kidnappaaja on saattanut ampua häntä.

Sekä Funkin vaimo, syyttäjä että pitkäaikainen liikekumppani ovat kaikki kertoneet, että hän oli panttivanki, jota ei olisi pitänyt ampua. Wisconsinin oikeusvirasto tutkii asiaa, ja kolme ampumiseen syyllistynyttä poliisia olivat palkallisella lomalla ampumisvälikohtauksen jäölkeen ja palasivat työpöydän ääreen 28.12.

Tapahtuneen selvittämisen vaikeus kertoo siitä, miten hankalaa on tulla paikalle ja löytää oikeat syylliset tapahtuneeseen varsinkin, jos kyse on tulitaistelusta. Asiasta kertoi ensin Journal Sentinel. Aloituskuvan moottoripyörä ei liity tapahtuneeseen.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Verinen panttivankitilanne: moottoripyörän myynyt tuli katumapäälle