Intialainen moottoripyörävalmistaja Bajaj omistaa KTM:stä 48%, joten tämä tarkoittaa sitä, että aie vaikuttaa karkeastiottaen vain noin 0,6 % KTM:n osakekannasta. Osake noteerataan Wienin pörssin Dritter Markt:issa.

KTM:n tarjoaa lehdistötiedotteensa mukaan 122,50 € per osake. Kauppa tekisi toteutuessaan KTM:stä yksityisomisteisen yrityksen.

Käytännössä tämä ei tarkoittane moottoripyörien ostajan kannalta mitään. KTM:lle sillä on suurempi merkitys, sillä kun omistus muuttuu julkisesta yksityiseksi, sillä on vähemmän muodollisuuksia osakkeenomistajien suhteen.

Koska Cross Industries aikoo vetää myös WP Suspensionin julkisilta markkinoilta, se tarkoittaa sitä, että jos haluaa investoida yrityksiin kuten KTM, Husqvarna tai WP, se on tehtävä investoimalla Cross Industries AG:hen, joka on niinikään listoilla Wienin pörssissä. Tämä liike vetää tehokkaasti yhteen näiden brändien tulevaisuuden, jonka puolestaan pitäisi pienentää sijoittajien riskejä ja tuoda lisäarvoa heidän investoinneilleen. Ainakin teoriassa.

KTM:n hallituksen pitäisi kokoontua 21.4. pohtimaan tarjouksesta virallisesti, ja varmaankin se menee läpi.