Suunnittelijansa, brittiläisen tai oikeammin skottilaisen Jack Lennien mukaan opens source- eli avoimen lähdekoodin piiriin kuuluva Tinker on ladattava, ilman hitsaamista koottava moottoripyörän rakennussarja, joka puhaltaa uutta eloa vahingoittuneeseen tai ei-tiekelpoiseen mooottoripyörään. Tai sitten antamalla uuden kodin olemassaolevalle tai osteltulle moottorille ja toimivallle vaihteistolle.

Toisin sanoen Tinker on sarja moottoripyörän komponentteja, jotka ovat ladattavissa ja tulostettavaksi suoraan 3D-tulostimella ja jotka voidaan melko helposti valmistaa käyttämällä CAD- ja / tai CAM-ohjattuja laitteistoja.

Innoituksensa malliin Lennie on saanut klassisista brittiläisistä café racereista.

Tinker.

Tinker.

Ensisijaisesti moottorista riippuen Tinker voi yltää 110-200 km/h nopeuksiin, ja on täysin tielaillinen ja yhteensopiva UK:n ja eurooppalaisten standardien moottoripyörää koskevien vaatimusten mukaisesti.

Tinker oli Lennien tuotantosuunnitteljan lopputyö, ja alla on video Tinkeristä sekä siitä, miten se kootaan. Lennien sivustolle pääset tästä. Asiasta kertoi ensin Motofire. Varsinaiset tulostustiedostot tulevat ladattaviksi "jos hyvin käy" tämän vuoden loppupuolella.

Lennien sivusto on vielä keskeneräinen, joten sieltä puuttuu tietoa siitä, mitä komponentteja tulostustiedostot tarkkaan ottaen sisältävät, ja mitä välineitä niiden toteuttamiseen tarvitaan. Sekä luonnollisesti tarvitaanko muita komponentteja moottorin lisäksi valmiina kuten esimerkiksi jarrut. Lisäksi voi olla vaativa projekti katsastaa tuontyyppinen rakennussarja normaaliin tiekäyttöön Suomessa.

Tinker, Open Source Cafe Racer from Jack lennie on Vimeo.