Päälleajaja kysyi moottoripyöräilijältä, oliko tämä kunnossa ja jätti tämän yksin pimeälle pellolle puolenyön jälkeen tapahtuneessa yliajossa. Moottoripyöräilijä oli pyytänyt autoilijaa jäämään paikalle, kertoo Visordown.

32-vuotias moottoripyöräilijä oli saanut useita luunmurtumia ja häneltä jouduttiin sittemmin amputoimaan jalka polven alapuolelta onnettomuuden vuoksi. Hän oli tarttunut piikkilankaan yrittäessään ryömiä tielle onnettomuudessa pellolle lennettyään ja oli heittänyt kypäränsä tielle herättääkseen tielläliikkujien huomion.

Päälleajaja oli päässyt ohiajaneen autoilijan kyytiin ja väittänyt, ettei kukaan muu ollut ollut mukana onnettomuudessa. Hän oli myös kieltäytynyt käyttämästä hänelle avunpyyntöön tarjottua puhelinta.

Aberdeenshiresta kotoisin oleva mies todettiin syylliseksi vaarallisella ajamisella aiheutettuihin vakaviin vammoihin. Hänet tuomittiin 7 vuodeksi ja 3 kuukaudeksi vankeuteen ja häntä kiellettiin ajamasta autolla kymmeneen vuoteen.

Mies myönsi myös viisi muuta syytä, muun muassa ajamisen ilman vakuutusta sekä avun hankkimattajättämisen onnettomuuden jälkeen.

Tuomiota luettaessa tuomari totesi mm. : "Teidän on täytynyt tietää, että oli epätodennäköistä, että kantajaa olisi löydetty, ottaen huomioon missä hän oli, ja te jatkoitte tätä tyrmistyttävää käytöstä hankkimalla kyydin ja kieltäen tälle henkilölle, että ketään muuta oli osallisena onnettomuuteen ja kun teillä oli mahdollisuus soittaa apua, te ette tehneet niin."

"Kantajan on täytynyt kokea hirvittäviä tuskia ryömiessään pitkin peltoa yrittäessään saada apua, ja on vaikea kuvitella sitä pelkoa, mitä hänen on täytynyt tuntea sinä yönä."