Hämeen poliisin tiedotteen mukaan tiistaina aamupäivällä poliisipartio mittasi Launeen kaupunginosassa koulun välittömässä läheisyydessä 30km:n nopeusrajoitusalueella moottoripyörälle 70 km:n nopeuden.

Poliisiauton havaittuaan moottoripyöräilijä kääntyi pakoon kevyen liikenteen väylälle. Poliisipartio kytki päälle hälytysvalon- ja äänen sekä pysäytysvalon. Seuraavaksi kävi ilmi, että moottoripyörään oli kiinnitetty mopon kilpi.

Takaa-ajo jatkui Apilakadun kautta Orvokkitielle nopeuden ollessa noin 90 km/tunnissa 40 km:n nopeusrajoitusalueella. Moottoripyörä ajoi paikoitellen keskellä ajorataa siten, että vastaantuleva liikenne joutui väistämään aivan oikeaan reunaan. Lepomäentien ja Tarolankadun risteyksessä moottoripyöräilijä kaatui ja hänet saatiin kiinni.

Kuljettajaksi selvisi vasta 13-vuotias poika. Moottoripyörä oli rekisteröimätön ja siihen oli kiinnitetty mopon kilpi. Poika toimitettiin Lahden pääpoliisiasemalle, josta pojan äiti nouti pojan kotiinsa.

Asiasta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikennerikkomuksesta ja kahdesta ajoneuvorikkomuksesta.