Vaarallinen ajo tapahtui helmikuussa Lutonissa, ja oheisella videolla nähtävä pätkä on ote kaksi tuntia kestäneestä takaa-ajosta ympäri kaupungin.

24-vuotias Akeem Lutonista sai tuomionsa Lutonin Kruununoikeudessa tällä viikolla oltuaan pidätettynä helmikuusta. 

Poliisi oli hälytetty paikalle, kun oli nähty mies ajamassa motocross-pyörällä pitkin poikin Lutonia ilman kypärää, ja ajaen vastakkaiseen suuntaan kiertoliittymissä, pitkin jalkakäytäviä sekä tekemällä wheelieitä tien väärällä puolella.

Bedfordin poliisi oli joutunut käyttämään poliisihelikopteria saadakseen takaa-ajon loppumaan ja kutsui miehen käytöstä "äärimmäisen levottomaksi".

Syytteen luvun jälkeen Bedfordshiren poliisin edustaja totesi, että mies oli saatu kiinni ajamasta äärimmäisen levottomasti ja täysin kunnioittamatta omaansa ja muiden turvallisuutta.

– Tällaista edesvastuutonta ja avoimen vaarallista käyttäytymistä ei suvaita, ja olemme sitoutuneet torjumaan tällä tavalla riesaksi käyvät moottoripyöräilijät ympäri maan".

"Toivon, että tämä tapahtuma muistuttaa tuomitun miehen kaltaisia ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa lain yläpuolella, että ajattelevat kaksi kertaa ennen kuin riskeeraavat henkensä".

Lisää asiasta Visordownin sivuilla. Alla Bedfordshiren poliisin julkistama video takaa-ajosta. Bedfordshiren poliisin sivustolle pääset tästä.

Edit 13.4. klo 19.10. Korjattu tuomio kahdeksaksi kuukaudeksi.