– Harley-Davidson Sportster esiteltiin vuonna 1957, ja se on osoittautunut pyöräksi, jota voi kehittää ja muokata loputtomiin. Roadster aloittaa nyt uuden luvun tässä tarinassa, kertoo Brad Richards, Harley-Davidsonin suunnittelujohtaja. – Olemme nähneet asiakkaidemme muokkaavan Sportsterista hyvin erilaisia, yksilöllisen tyylikkäitä moottoripyöriä. Yhdistelimme myös uudessa Roadsterissa eri tyylisuuntauksia, mutta tärkein tavoitteemme oli luoda selkeälinjainen ja tehokas Sportster, jossa on hyvä ajotuntuma.

Uusi Roadster on osa Dark Custom -mallistoa. Sen minimalistinen muotoilu on H-D:n julkistaman tiedotteen mukaan saanut innoituksen klassisista kilpapyöristä, pelkistetyistä ja urheilullisista nykypyöristä sekä 1950- ja 1960-lukujen Sportster-kilpapyöristä.

Roadsterissa on uudet renkaat ja vanteet, iskunvaimentimet sekä ilmajäähdytteinen 1200-kuutioinen V-Twin-Evo-moottori. Pyörän edessä on 19- ja takana 18-tuuman viisipuolaiset valuvanteet. Vanteisiin on otettu mallia klassisista pinnavanteista. Niiden pitäisi myös olla kevyet.

2016 Sportster Roadster XL 1200CX.

2016 Sportster Roadster XL 1200CX.

Roadsterin iskunvaimennuksesta huolehtivat edessä ohjauskolmioon kiinnitetyt 43 mm patruunatyyppiset ja tri-rate-jousitetut upside-down-vaimentimet ja takana emulsiotäytteiset coil-over-vaimentimet säädettävällä esijännityksellä. Roadsterin joustovara on parempi kuin muissa Sportster-malleissa, 114 mm edessä ja 81 mm takana. Edessä on kaksi 300 mm kelluvaa jarrulevyä ja ABS-jarrut ovat vakiona.

Roadsterin madallettu ohjaustanko ja hallintalaitteet keskittävät kuljettajan painon Sportsterin 12,5 litran tankin päälle, joten ajoasento on sporttinen.

Roadsterin takalokasuoja on 1,5 tuumaa lyhyempi kuin aiemmissa Sportster-malleissa. Hihnasuojuksen ja äänenvaimentimen lämpösuojan rei'itys jäljittelee kilpapyörien komponentteihin porattuja reikiä, ja ohjauskolmion eteen sijoitetussa mittarissa on digitaalisella nopeusmittarilla varustettu analoginen kierroslukumittari. Suoraan lokasuojan tukiin kiinnitetyt takavilkut ja -valot, uusi rekisterikilpi ja taaksepäin viisto satula tekevät pyörän takaosasta selkeälinjaisen.

2016 Sportster Roadster XL 1200CX.

2016 Sportster Roadster XL 1200CX.

Harley-Davidson Roadster -mallista on saatavilla neljä värivaihtoehtoa: Vivid Black hiilenharmaalla pin-stripella; Black Denim punaisella pin-stripella; Velocity Red Sunglo punaisella pin-stripella ja kaksisävyinen Billet Silver/Vivid Black viininpunaisella pin-stripella.

Pyörän moottori on 1202 cm3 Evo, jonka väännöksi ilmoitetaan 97 Nm, tehoa puolestaan ei kerrota. Istuinkorkeus on matalahko 785 mm. Keulakulma on 28,9 astetta ja jättö 240 mm. Pyörän akseliväli on 1505 mm paino käyttökunnossa 259 kg. Pyörässä on viisi vaihdetta. Eturengas on 120/70R19 M/C ja takarengas 150/70R18 M/C.