Kuopion MP-näyttelyn järjestää Kuopion moottoripyöräklubi KMC, ja tänä vuonna sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi kahden hengen lippupaketti käymällä tykkäämässä näyttelyn Facebook-sivustolla täällä.

Näyttelyn kaksi fokusta

Näyttelyn tiedottamisesta vastaava KMC:n Aarne Saali muistuttaa hyvästä näytteilleasettajien joukosta ja mp-harrastuksen rikkaudesta.

– Näyttelyssämme on kaksi fokusta: ensimmäinen on perinteinen näytteilleasettajien kattaus uutuuksia; ajokkeja, varusteita, asuja ja monenmoisia tykötarpeita. Jännitystä ja suuria elämyksiä tarjoavat asvaltilla tehtävät stunt-ajonäytökset. Siis takuuvarmaa messufiilistä ja mukavaa bisneksen pöhinää. Moni unelma muuttuu ostokseksi ja lähtee mukaan motoristien reissuille.

Toinen painopiste on paikallinen mp-harrastus kaikessa rikkaudessaan. Luomuksiaan esittelevät pyörien entisöijät ja rakentajat. Esille tuodaan viitisenkymmentä konepyörää eri vuosikymmeniltä. Jos tarkkoja ollaan, myös eri vuosisadoilta. Mukaan on saatu japsistaroja, menneiden aikojen ratapyörien klassikkoja ja iloinen kimara nykyreissaajien matkapyöriä.

Tämä täydennys on tehty siksi, että mp-markkinat ovat edelleen vaisussa viheessa, mutta itse harrastus ei. Päin vastoin, moottoripyöräily elää ja jatkuu vahvana, kuin juurtuneena uskollisten motoristien elämäntavan ytimeen. Uusia pyöriä ei nyt vaihdeta entiseen tahtiin, mutta käytössä olevat myllyt surraavat iloisesti. Huoltopuolella töitä riittää, vaikka uusien kauppa on vaisua.

Kuopion näyttely avautuu uudella ja tilanteeseen mukautetulla otteella. Pääanti on tuttua, mutta mausteita ja lisukkeita on säädetty. Esittelemme vierailijoille moni-ilmeistä ja hienoa harrastustamme, osoittivatpa talouden barometri minne päin hyvänsä, Saali toteaa.

Stunt Freaks Team hyppyshow Kuopion MP-messuilla 2015.

Stunt Freaks Team hyppyshow Kuopion MP-messuilla 2015.

Messujen juontajana toimii Kuopion oma poika Jorma Skyttä ja lauantai-iltana Hotelli Puijonsarvessa esiintyy Ismo Alanko.

Stunt Freaks Team esiintyy näyttävään tapaansa ulkosalla asvaltilla molempina päivinä kaksi kertaa, ja mikäli show on samaa luokkaa kuin aiemminkin, niin sen katsoo mielellään vaikka neljä kertaa peräkkäin.

Kuopion MP-näyttely järjestetään Kuopio-hallissa 23.-24.4.2016. Näyttely on auki lauantaina klo 10-17.00 ja sunnuntaina 10-16.00. Liput maksavat aikuisille 8 €, 10-16-vuotiaille 4 € ja alle 10-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa ilmaiseksi.

Stunt Freaks Team vauhdissa. Kuopion MP-messut 2014.

Stunt Freaks Team vauhdissa. Kuopion MP-messut 2014.