Video on joko 50-luvun lopulta tai 60-luvun alusta, ja sen alussa mies astuu moottoripyörän kuljettajan paikalle, ja nainen istuu jo sivuvaunussa odottamassa. Tapahtumapaikkana on Romfordin esikaupunkialue Essexissä.

Pari ajaa rantaan, ja samalla selostaja kertoo, että kyse on kelpo venesivuvaunusta. Ja vielä kätevästä sellaisesta. Pari tulee rantaan ja nostaa sivuvaunun veteen ja nousee veneen kyytiin. Mikä parasta, veneessä on vielä 80 kuutiosentin moottori, jonka luvataan antavan veneelle 11 solmun huippunopeuden.

Kuten videolta paremmin kuin yksittäisestä kuvasta näkyy, sivuvaunu on todella voimakkaasti veneen muotoinen, eikä tietysti ihme, koska se myös toimii kuin vene.

Sivuvaunuyhdistelmän oli valmistanut aikanaan maailman suurimmaksi sivuvaunuvalmistajaksi itseään tituleerannut South Ockendonissa toiminut Canterbury Sidecars Ltd. Valitettavasti emme löytäneet juurikaan tietoja valmistajasta emmekä siitä, jäikö tämä ainoaksi kappaleeksi tätä mainiota vempelettä. Mikäli joku tietää kyseisestä valmistajasta ja tästä tuotteesta lisää, olisi kiva kuulla.

Video on mainio kuva omasta ajastaan ja uskosta tekniikan ihmeellisyyksiin. Projektiluontoisuudesta kertoo se, ettei videolla näytetä, miten venevaunu on kiinni - jos on - sivuvaunun rungossa. Ilmeisesti se on vain heitetty kuvausta varten rungon päällle? Video on joka tapauksessa hauska ja myös omalla tavallaan mielenkiintoinen.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Näin helposti skootterilla vedetään sivuvaunua, asuntovaunua ja venettä... katso päivän video

Sunnuntain ratoksi: vedessä ja maalla kulkeva skootteri suoraan viattomalta 60-luvulta