Messuilla on mukana 140 yritystä. Mukana ovat mm. vanhat tutut BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Suzuki, Triumph ja Victory sekä uusina merkkeinä Suomen markkinoille tulleet Indian ja Norton.

Supercross Arenalla on kilpailuja ja näytöksiä kaikkina päivinä lähes tauotta ja varikkoalueella pääsee keskustelemaan kuskien kanssa. KTM-MotoJysky-ajoalueella 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat ottaa tuntumaa moottoripyörällä ajoon jopa ilman ajokorttia. Electric Arenalla voi ajaa sähkömoottoripyörällä ja perheen pienimmät voivat kokeilla minimotoa omalla alueellaan. Touring Finlandin Tie vie -alueella esitellään kotimaan hienoimpia reittejä, kokoontumisajoja ja matkailukohteita.

Julkkis- ja Miss Supercross-kisat, motoristin riparikirkko

Perjantaina on julkkiskisa, jossa ajetaan sähkömoottoripyörillä nopeinta aikaa. Lauantain Champions Race -kisassa moottoriurheilun mestarit kohtaavat toisensa samalla sähkömoottoripyöräradalla.

Perjantaina ja lauantaina yleisö voi äänestää Miss Supercross -kisan voittajaa ja sunnuntaina on rockhenkinen Biker's Church, josta rippikoululaiset voivat hakea leiman riparipassiinsa. Yleisö voi kuvauttaa itsensä moottoripyörän selässä ja osallistua MP 14 vuoden suomalainen motoristi -kisaan.

Messuilla on Kamapörssi, johon voi tuoda epäsopivat käytetyt ajovarusteet myyntiin. Nettix käytettyjen pyörien alue tarjoaa entistä laajemman valikoiman moottoripyöriä ja mopoja.

Ratamoottoripyöräilijöitä ja rakentelua

Italialainen maailman menestynein ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini tulee MP-messuille Moottoripyörämuseon vieraana. Agostini on messuilla tavattavissa lauantaina ja sunnuntaina Moottoripyörämuseon osastolla, jossa hän jakaa nimikirjoituksia ja kertoo uudesta elämänkertakirjastaan. Agostini on uransa aikana osallistunut useisiin suomalaisiin ratamoottoripyöräkilpailuihin Imatralla ja on tunnetusti Suomen ystävä.

Messuilla tapaa myös nykyisiä menestyneitä ratamoottoripyöräilijöitä mm. Niklas Ajon ja australialaisen Jack Millerin.

Petrol Circus Custom Bike Show´ssa on näytillä yli 90 pyörää. Suomalainen rakentaminen on pääosassa rakennettujen moottoripyörien alueella. Esillä on omaperäisiä ratkaisuja ja todellista kädentaitoa. Esillä on eri rakentelutyylejä; customeja, streetfightereita, classic-pyöriä ja openclass-pyöriä. Merkkejä on edustettuna huimat 30. Näyttelyyn tulee reilut kymmenen classic-kilpapyörää 1950-70-luvuilta. Jokaisella pyörällä on omat kilpailuhistoriansa ja muutamilla ajetaan vieläkin näytösajoja.

Petrol Circuksessa palkitaan luokansa parhaat pyörät pokaalilla ja 1000 eurolla. Pääpalkintopokaalin voittaa näyttelyn paras pyörä. Kaikki voittajapyörät valitsee yleisö. MP-messujen verkkosivuillakin nähtävillä olevia pyöriä voi äänestää perjantaista alkaen tekstiviestillä. Voittajat selviävät sunnuntaina klo 15.

Supercross SM -osakilpailut, enduroa, trialia, junior crossia

Tänä vuonna Supercross SM -osakilpailut ovat osa MP-messujen ohjelmaa. Supercrossin SM-avaus kerää ison tukun kovia nimiä Messukeskukseen. Sarja käynnistyy näyttävästi kahdella kansainvälisellä halliosakilpailulla perjantaina ja lauantaina. Kisoihin osallistuu 36 kuljettajaa hallitsevan Suomen mestarin Toni Erikssonin ja MX2-luokan MM-sarjaan valmistautuvan Harri Kullaksen johdolla.

Perjantaina radalla nähdään myös Classic Motocrossia ja lauantaina ison yleisön eteen kurvailevat MX65-luokan 7-11 -vuotiaat tulevaisuuden tekijänimet. Sunnuntaina ajetaan enduro-näytöskilpailu ja trial-näytöksiä.

MP 14 Champions Race kerää mestareita sähköpyöräkisaan

MP-messuilla ajetaan läpi viikonvaihteen muutenkin lujaa ja paljon. Sähköpyörillä ajettavassa Champions Race -kisassa ovat mukana motocrossin maailmanmestarit Heikki Mikkola ja Pekka Vehkonen, endurolegendat Juha Salminen ja Kari Tiainen adjutantteinaan Petteri Silvan, Marko Tarkkala ja Matti Seistola, trialin takavuosien taituri Tommi Ahvala, sekä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa mainetta niittänyt Pekka Päivärinta. Haastajikseen mestarit saavat Niklas ja Aki Ajon, Pasi Hagströmin, Mika Koukin, Kurt Ljunqvistin sekä Tomi Konttisen.