Saapuessamme Kuopiohallille Stunt Freaks Teamin Juha Ruokolainen ja Joonas Salin käynnistelivät moottoripyöriään testatakseen viime hetkellä valmistuneen asfalttishow-paikan kuntoa Kuopio-hallin pihalla. Lauantaiksi saadaan vahvistuksia joukkoon, kun Tuukka Turtiakin saapuu kolmanneksi paikalle.

Stunt Freaks Team testasi parkkialueen sopivuutta lauantain ja sunnuntain esityksiä varten.

Stunt Freaks Team testasi parkkialueen sopivuutta lauantain ja sunnuntain esityksiä varten.

Moottoripyöräharrastus on vahvoilla

– Vaikka moottoripyöräala taistelee taantuman kourissa, niin itse harrastajakunta on aktiivinen. Kuopion seudulla usempi MP-liike on lopettanut tai omistajat ovat vaihtuneet, joten suurten mp-maahantuojien poisjäämisestä johtuen harkitsimme jopa välivuoden pitämistä Kuopion MP-näyttelyn suhteen, kertoo Kuopion MP-näyttelyn näyttelyvastaava Olli Aikio.

– Marraskuusta lähtien olemme kuukausittain kokoontuneet ydinsuunnittelujoukon kanssa ja helmikuussa teimme lopullisen päätöksen, että näyttely järjestetään. Samalla saamme pidettyä yllä loistavaksi hioutunutta talkooporukan järjestelyorganisaatiota.

– KMC on poikkeuksellinen moottoripyöräkerho. Vielä viikko sitten piha-alue oli täysin sepelillä ja lisäksi paikka, jossa Stunt Freaks Teamin on tarkoitus näyttää taitojaan oli sepeli- ja lumikasojen peitossa. Meidän näyttelystä vastaavat henkilömme olivat työmiesten kimpussa varmistamassa, että paikat ovat varmasti hyvässä kunnossa määräaikaan mennessä.

Messujen näyttelyvastaava Olli Aikio (kuvassa vasemmalla) sekä KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen kehuivat kerhonsa talkooväkeä yhteisvoimin.

Messujen näyttelyvastaava Olli Aikio (kuvassa vasemmalla) sekä KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen kehuivat kerhonsa talkooväkeä yhteisvoimin.

 

Aktiivista kerhoväkeä

– Usein kuulee valitettavan, miten vain pieni osa kerhon jäsenistä on aktiivisesti talkoissa ja eri järjestelyissä mukana. Meillä osallistumisprosentti on huomattavan korkea. Näyttelytoiminnan ydinsuunnitteluun osallistui 20 henkilöä, heti edellisestä MP-näyttelystä lähtien ja tänä viikonloppuna noin 100 kerhon jäsentä on mahdollistamassa MP-näyttelyn toteutumista. Tänään pääsimme halliin sisälle vasta kello 17.00 ja nyt ollaan jo lähes valmiita. Tämä on aivan mahtava porukka, hehkuttavat Olli Aikio sekä KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen yhdestä suusta.

Näytteilleasettajien määrä on sama kuin ennenkin, mutta painopiste on tänä vuonna itse moottoripyöräilyn harrastajissa. Stunt Freak Team:in asfalttishow on nähtävillä lauantaina sekä sunnuntaina ja näyttelyvieraita viihdyttää paikallinen Deens-bändi. Näytteillä on myös varusteita ja tarvikkeita sekä mp-kerhotoimintaa. Eikä pidä unohtaa suurta joukkoa erilaisia moottoripyöriä.

Kuopion MP-näyttely Kuopiohallissa on auki lauantaina klo 10 - 17 ja sunnuntaina klo 10 - 16.

Olemme paikalla koko viikonlopun, tulkaa moikkaamaan!