Liikenneturvan tuoreen tilastokatsauksen mukaan viimeisen kolmen vuoden aikana on kuollut keskimäärin 24 ja loukkaantunut 550 moottoripyöräilijää vuodessa. Kaikista tieliikenteessä menehtyneistä yhdeksän ja loukkaantuneista kahdeksan prosenttia on ollut moottoripyöräilijöitä. Miehiä menehtyneistä oli 92 prosenttia ja loukkaantuneista 87 prosenttia. 

Kuolleitten ja loukkaantuneiden moottoripyöräilijöiden määrät.

Taajamien ulkopuolella tapahtui kaksi kolmesta kuolemasta ja puolet loukkaantumisista. Uhreista puolet menehtyi ulosajoissa ja joka seitsemäs kohtaamisonnettomuudessa. Joka seitsemännessä tapauksessa oli kyseessä samojen ajosuuntien onnettomuus. Loukkaantumisista neljä kymmenestä tapahtui ulosajoissa ja joka viides samojen ajosuuntien onnettomuuksissa.

Kuolemantapausten syyt.Taajamissa tapahtui joka kolmas kuolemista ja puolet loukkaantumisista. Kuolemantapauksista joka kolmas oli ulosajo ja joka kolmas risteävien ajosuuntien onnettomuus. Loukkaantumisista joka neljäs oli risteävien ajosuuntien onnettomuus ja joka neljäs saman ajosuunnan onnettomuus.

Kaikista moottoripyörällä kuolleista joka neljäs ja loukkaantuneista 38 prosenttia oli 15-24-
vuotiaita.

Tieliikenteessä kuolleet motoristit ikäryhmittäin 2008-2013.